Nu blir det lättare och billigare för hyresgäster att köpa grön el 
Hem ENERGI Nu blir det lättare och billigare för hyresgäster att köpa grön el 

Nu blir det lättare och billigare för hyresgäster att köpa grön el 

Publicerat av: Redaktionen

Nu blir det lättare och billigare för hyresgäster att köpa grön el 

Stena Fastigheter inleder nu ett samarbete med det digitala elbolaget Tibber som ger 26 000 hyresgäster möjligheten att köpa grön el producerad av vindkraft.

Samarbetet är det första i sitt slag för det digitala elbolaget och gör det möjligt för hyresgästerna att köpa grön, lokalproducerad el till ett bättre pris.

-Vi är otroligt glada för det här samarbetet med Stena Fastigheter. Stenas starka fokus på en hållbar framtid är en drivkraft även vi delar. På Tibber har vi valt att inte tjäna pengar på elen vi säljer, och har därmed ett unikt incitament att hjälpa våra kunder att faktiskt förbruka mindre el, något de traditionella elbolagen har svårt för. Och mindre el, betyder som bekant mindre miljöpåverkan, säger Daniel Lindén, grundare på Tibber.

Samarbete för grön, billigare hushållsel
Det digitala elbolaget Tibber har blivit omskrivet för sin starka tillväxt och sina innovativa lösningar på elmarknaden. Nyligen rapporterades det att elbolaget växt i rekordfart och ökat sin omsättning med 250 procent förra året. Nu inleder de sitt första samarbete för att förenkla tillgången och användandet av grön el. Tillsammans med Stena Fastigheter får nu 26 000 hyresgäster tillgång till Tibbers digitala tjänst där användaren får möjlighet att köpa grön el till inköpspris direkt från producenten utan mellanhänder och påslag. Tibber har skapat en teknik som köper in den billigaste elen timme för timme från förnybara källor och där de kan styra och minska sina kunders elförbrukning med hjälp av smart teknik.

-Vi vill göra det lätt för våra kunder att leva hållbart. Som en del i det arbetet har vi tillsammans med Tibber tagit fram ett erbjudande till de hyresgäster som bor i våra nästan 500 fastigheter. Vi är väldigt glada över samarbetet med en så innovativ aktör som Tibber som möjliggör att våra hyresgäster både kan köpa förnybar el och få ner sina kostnader, säger Cecilia Fredholm, hållbarhets- och kommunikationschef på Stena Fastigheter.

Stena Fastigheter är sedan tidigare självförsörjande på lokalproducerad vind-el genom systerbolaget Stena Renewable. Genom samarbetet med Tibber ges nu även de boende möjlighet att köpa lokalproducerad vind-el från Stena Renewable till bra priser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>