Beyonder tecknar avtal med AFRY för pilotfabrik för batteriproduktion
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Beyonder tecknar avtal med AFRY för pilotfabrik för batteriproduktion

Beyonder tecknar avtal med AFRY för pilotfabrik för batteriproduktion

Publicerat av: Redaktionen

Det norska företaget har utvecklat och patenterat sin egen hållbara batteriteknik.

AFRY ansvarar för projektledning och konstruktion för pilotfabriken.

Beyonder grundades 2016 av VD Svein Kvernstuen. Tillsammans med Håkull Eiendom ska Beyonder bygga en helautomatisk pilotfabrik på Forus i Norge. AFRY och Advansia (del av AFRY och specialicerade inom projektledning) kommer att leda och designa utvecklingen av fabriken samt hjälpa till att slutföra en teknisk utvärdering av relevanta platser för fullskalig produktion av batterier.

Beyonder tecknar avtal med AFRY för pilotfabrik för batteriproduktionBatterierna är en hybridlösning mellan traditionella battericeller med hög lagringskapacitet, superkondensatorer med snabb laddning och urladdning, och lång livslängd. Rester från skogsindustrin används för att producera aktivt kol, vilket gör det till ett säkrare och mer kostnadseffektivt batteri som kan laddas snabbt och leverera mycket ström när det behövs.

— Jag är mycket stolt över att Advansia och AFRY har fått förtroende för att leda och designa utvecklingen av pilotfabriken. Vi kommer att göra vårt yttersta för att förverkliga den hållbara produktens internationella potential, säger Dinah Laland, regionchef på Advansia.

Pilotfabriken kommer att stå klar år 2022. Advansia och AFRY bidrar med konstruktionen och utformningen av produktionslinjen.

— Samarbetet med Advansia och AFRY är mycket viktigt för oss. Vi vill arbeta med partners som har erfarenhet av stora och komplexa industribyggnader. Advansia och AFRY har ett omfattande internationellt nätverk, och de har tidigare varit involverade i byggandet av liknande batterifabriker. Företagen har ledande expertis inom sitt område, säger Svein Kvernstuen, VD på Beyonder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>