Bravida Danmark köper andelar i solcellsföretaget Viva Energi
Hem ENERGI Bravida Danmark köper andelar i solcellsföretaget Viva Energi

Bravida Danmark köper andelar i solcellsföretaget Viva Energi

Publicerat av: Redaktionen

Bravida Danmark köper andelar i solcellsföretaget Viva Energi och stärker sitt erbjudande inom klimatvänliga energilösningar

Bravida Danmark köper 60 procent av aktierna i solcellsföretaget Viva Energi A/S och stärker därmed sitt erbjudande inom klimatvänliga energilösningar.

Bolaget har idag 13 anställda.

Bravidas mål är att vara branschledande inom klimatvänliga energilösningar och förvärvet blir det första för Bravida Danmark inom solenergibranschen. Viva Energi grundades 2009 och riktar sig till både privatpersoner och företag. De är idag en av Danmarks mest erfarna helhetsleverantörer av solcellsanläggningar.

– Förvärvet av Viva Energi är helt överens med Bravidas långsiktiga hållbarhetsstrategi. Genom att förvärva Viva Energi utvecklar vi vårt hållbara kunderbjudande som också innehåller helhetslösningen Bravida Charge för laddning av elbilar och vårt GreenHub-koncept, kommenterar Johnny Hey, vd för Bravida Danmark.

Bravida Danmark köper andelar i solcellsföretaget Viva EnergiLars Bjerg, en av grundarna till Viva Energi, kommenterar:

– Vi vill hela tiden utvecklas så att vi kan erbjuda kunderna de bästa lösningarna. Bravida har samma fokus på innovation och tillväxt som vi har, och nu får vi både resurserna och en ny marknadstillgång. Det finns många nya synergier och möjligheter i att bli en del av Bravida. Detta är positivt för Viva Energi, våra medarbetare och våra kunder.

Aktierna överlåts till Bravida Danmark den 2 januari 2022. Bravida kommer initialt att förvärva 60 procent av aktierna och förvärva ytterligare 40 procent till 2025.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>