OKQ8 i svinnsmart samarbete
Hem ENERGI OKQ8 i svinnsmart samarbete

OKQ8 i svinnsmart samarbete

Publicerat av: Redaktionen

OKQ8 samarbetar sedan september 2023 med Too Good To Go för att minska matsvinnet på sina stationer.

Ett samarbete som har visat sig vara en succé från start.

Samarbetet innebär att OKQ8 räddar den mat som riskerar att slängas genom att erbjuda ”Överraskningskassar” via Too Good To Go-appen.

Sedan samarbetets start har OKQ8 hittills sålt över 55 000 kassar.

Antalet sålda ”Överraskningskassar” motsvarar 55 ton räddad mat, eller 137 500 kg CO2e, som har undvikits från att släppas ut i onödan. Vilket motsvarar 305 dagar i en varm dusch eller 306 164 kWh förbrukad el.

-Att minska vårt matsvinn är en betydande faktor för att vi ska kunna uppnå vårt mål om att ha nettonollutsläpp i hela värdekedjan 2035. Tillsammans med Too Good To Go har vi räddat mat motsvarande 55 ton mat – en riktig win-win i vårt arbete att minska vårt svinn, säger Charlotte Sjöberg Nilsson, Head of Retail marketing & Shop på OKQ8.

Too Good To Gos prisbelönta app hjälper företag att sälja sin överskottsmat till ett reducerat pris, och förhindrar att osåld mat kastas bort. Överskottsmaten från OKQ8:s stationer paketeras i “Överraskningskassar” som sedan säljs via Too Good To Go-appen, för ungefär en tredjedel av det ursprungliga priset.

OKQ8 i svinnsmart samarbete-Vi är otroligt glada över samarbetet med OKQ8 och de fantastiska resultat vi har uppnått under kort tid. Vi ser fram emot att fortsätta att hjälpa OKQ8 att minska sitt matsvinn och tillsammans nå och inspirera maträddare över hela landet, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go

OKQ8:s cirka 300 bemannade stationer är anslutna till Too Good To Go sedan den 7 september och samarbetet har hittills varit mycket framgångsrikt. Allra bäst går det för närvarande för stationerna i Gävle, Västerås och Åkersberga (Stockholm).

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>