Under COP28: Schneider Electric uppmanar till utökade åtgärder för utfasning av fossila bränslen
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Under COP28: Schneider Electric uppmanar till utökade åtgärder för utfasning av fossila bränslen

Under COP28: Schneider Electric uppmanar till utökade åtgärder för utfasning av fossila bränslen

Publicerat av: Redaktionen

Under FN:s klimatkonferens COP28 är Schneider Electrics CEO och styrelseordförande på plats för att tillsammans med andra företag driva på en utökad och rättvis energiomställning.

Schneider arrangerar kunskaps- och lösningssessioner samt presenterar ny forskning.

Under COP28: Schneider Electric uppmanar till utökade åtgärder för utfasning av fossila bränslen

Tusentals ledare – från regeringar och den privata sektorn, samt klimatexperter, icke-statliga organisationer, ungdomsgrupper och andra intressenter – är samlade för COP28 i Dubai.

Syftet är att främja samarbete, idéer och initiativ för att tackla klimatförändringar och uppfylla gemensamma hållbarhetsambitioner. Ett fokus ligger på publiceringen av den första Global Stocktake ­– en omfattande bedömning av de framsteg som gjorts sedan Parisavtalet 2015.

Över 70 procent av koldioxidutsläppen är kopplade till energi. Schneider Electric är en global specialist inom energihantering och automation och möjliggör för människor att använda energi och resurser på ett säkert, pålitligt, effektivt och hållbart sätt. Därför är representanter från Schneider Electric på plats för att belysa den outnyttjade potentialen i elektrifiering, automation och digitala teknologier. Schneider Electric kommer under COP28 att presentera lösningar inom olika områden som industrier, fastigheter, hem, datacenter, infrastruktur och transport, samt visa på hur det kan vara bra för både samhället och lönsamheten. Schneider Electric Sustainability Research Institute uppskattar att 70 procent av CO2-utsläppen kan elimineras med hjälp av befintlig teknik.

–  Byggnader står för en betydande del av koldioxidutsläppen, och i Sverige är vi verkligen i framkant när det gäller digitalisering. Med hjälp av denna snabba utveckling har vi en unik möjlighet att effektivisera energianvändningen inom byggsektorn. Genom att implementera innovativa lösningar och dra nytta av digitala teknologier kan vi skapa hållbara och energieffektiva byggnader. Detta resulterar inte bara i minskade utsläpp, utan även i kostnadsbesparingar och förbättrad komfort i byggnaderna. Låt oss tillsammans fortsätta att vara pionjärer och maximera potentialen av digitalisering och energieffektivisering inom byggsektorn för att leda vägen mot en mer hållbar framtid, tillägger Jenny Larsson, VD för Schneider Electric Sverige.

– Vi har i dagsläget många teknologier till vårt förfogande. Det är dags att inse att implementering av dessa med större hastighet och omfattning ger sociala, miljömässiga, ekonomiska och jobbskapande fördelar. Det kan minska utsläpp och kostnader snabbare än vad många inser. Passivitet är inte ett alternativ, säger Peter Herweck, CEO för Schneider Electric.

Schneider Electric anordnar diskussioner och presenterar lösningar i COP28 Technology & Innovation Hub. Vidare deltar representanter från Schneider Electric i ett antal paneldiskussioner för att dela nyheter och insikter om företags urfasning av fossila bränslen, ungas engagemang och engagemang i leveranskedjan. Utöver det kommer Schneider Electric:

  • Presentera nya och geografiskt relevanta insikter om sätt som kan påskynda utfasningen av fossila bränslen – underbyggd av forskningen Back to 2050.
  • Utvidga flera partnerskap med Schneider Electric Foundation, i linje med sitt långsiktiga uppdrag att stötta yngre generationers och kvinnors inflytande genom utbildning och mentorskap inom energisektorn.
  • Tillkännage nya strategiska partnerskap och initiativ för att utvidga utfasningen av fossila bränslen i leveranskedjan och lansera en rapport om just detta tillsammans med Women Action Sustainability (WAS).

– Så länge världens befolkning och ekonomier fortsätter att växa måste vi utveckla energieffektivitet samt ren och prisvärd energi. Nya teknologier för digitalisering som utnyttjar IoT, storskaliga data och AI, liksom elektrifiering med lågt koldioxidavtryck är de främsta pådrivarna i mer effektiv användning av energi. Ett utökat införande av dessa teknologier och nya sätt att utforma dessa är nödvändiga faktorer för innovativa, kollektiva, rättvisa och inkluderande klimathandlingar. Företagsvärlden, inklusive påverkande företag som vårt, måste vara en aktör och möjliggörare av hållbarhetsåtgärder över hela världen. Det inkluderar att inspirera och stödja bland annat regeringar, samhällen, den akademiska sfären och affärsvärlden för att påskynda åtgärder, säger Jean-Pascal Tricoire, Styrelseordförande för Schneider Electric. Schneider Electric.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>