XPENG etablerar sin verksamhet i Sverige
Hem NYHETER XPENG etablerar sin verksamhet i Sverige

XPENG etablerar sin verksamhet i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nu kommer XPENG till Sverige

XPENG Motors, ledande inom intelligenta elfordon, etablerar sin verksamhet i Sverige, Danmark och Nederländerna, som ett nästa steg i sin europeiska expansionsresa.

XPENGs innovativa elbilar introduceras på ländernas marknader i början av 2022.

Nyheten presenteras som en del av XPENGs europeiska och globala marknadsstrategi, och kommer nu, bara ett år efter lanseringen i Norge, till Sverige, Danmark och Nederländerna. Inom länderna har lokala kontor öppnats som driver lanseringen. XPENG har nyligen offentliggjort planer på att öppna Europas första XPENG Experience Centers i dessa länders huvudstäder i början av 2022. Lokala XPENG-hemsidor och sociala medieplattformar kommer också att lanseras för varje marknad.

– Det här är ett stort steg för XPENG och vi är exalterade över att göra offensiva drag i Sverige, Danmark och Nederländerna, så att ännu fler får ta del av våra intelligenta elbilar. Vi ser fram emot att arbeta på plats inom dessa marknader för att kunna vara nära våra kunder. Vi kommer att presentera fler spännande nyheter för den europeiska regionen väldigt snart – stay tuned, säger Xiaopeng He, vd på XPENG.

– Vi har jobbat under radarn under flera månaders tid för att få igång de nya verksamheterna i Sverige, Danmark och Nederländerna, med bästa möjliga team på plats som representation. Vi är väldigt förväntansfulla inför framtiden och ser fram emot att se XPENG-bilar på vägarna i ännu fler europeiska städer, säger Liyang (Leon) He, vice vd på XPENG.

XPENG etablerar sin verksamhet i Sverige

XPENG at Sweden

XPENG Motors grundades 2015 och är ett ledande teknikföretag med ett mångfacetterat ekosystem av produkter, med allt från intelligenta elbilar till privatbemannade elektriska flygfarkoster och robotar. Företaget har dessutom precis offentliggjort en ny och uppdaterad varumärkesprofil som ska spegla andan och visionen för framtidens intelligenta rörlighet. Ambitionen är att leverera smarta mobilitetslösningar som sätter människan först, genom att skapa och utveckla fordon med fokus på den mänskliga upplevelsen.

XPENGs elbilar, som är första produkten att lanseras inom dessa tre marknader, är designade för att automatiskt anpassa sig efter föraren, med banbrytande intelligenta mjukvarusystem inbyggt i varje modell. XPENGs patentskyddade teknologi infattar ett avancerat förarassistanssystem (ADAS) Xsmart OS och ett intelligent operativsystem som gör att XPENGs elbilar uppdateras automatiskt OTA (over-the-air) och konfigurerar förbättringar och nya funktioner för en förbättrad förarupplevelse.

Den intelligenta röstassistenten ”Hey, XPENG” interagerar med föraren och kan svara på en stor variation av kommandon, såsom att öppna och stänga fönstren, starta GPS-navigering till specifika destinationer, justera AC, styra musiken och mycket mer. Dessa innovationer ger föraren en helt ny slags upplevelse av en intelligent elbil.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>