Myrornas webbshop står stark i krisen
Hem CIRKULÄR EKONOMI Myrornas webbshop står stark i krisen

Myrornas webbshop står stark i krisen

Publicerat av: Redaktionen

Myrornas webbshop står stark i krisen

Myrornas första verksamhetsår med e-handel på Tradera överträffade alla förväntningar, och under coronakrisen har den stadigt ökat.

Följden blir att Myrorna nu väljer att utöka sin satsning genom att koppla på produktionsanläggningen i Tagene i Göteborg med start i maj.

Det har gått ganska precis ett och ett halvt år sedan Myrorna öppnade sin webbshop på Tradera. Syftet var att göra delar av Myrornas utbud tillgängligt för alla i Sverige, och på så vis inspirera fler att handla hållbart. Genom att samarbeta med Tradera hålls onödiga kostnader nere, som dyra webblösningar och marknadsföring, vilket betyder att mer av Myrornas överskott kan komma till nytta i Frälsningsarméns sociala hjälpverksamhet. Utbudet i webbshopen är valt med omsorg.

– I vår butik på Tradera säljer vi de där riktigt unika sakerna som vi vet att många över hela Sverige letar efter. Det kan vara allt från en fin retrokappa, en designerlampa, eller en unik muminkopp, Men också unika vardagsprylar såklart, berättar Åsa Blomberg, Marknads- och kommunikationschef på Myrorna.

Nu utökar Myrorna alltså sin satsning på e-handel genom att koppla på sitt anläggning i Göteborg. Här sorteras dagligen ungefär 15 ton textil, kläder, prylar och möbler för distribution till butiker i västra och södra Sverige. Nu lägger man till Tradera-butiken i leveransplanen. All hantering sköts på plats i Tagene; sortimentet till butiken väljs noga ut enligt vissa kriterier, fotograferas, publiceras och skickas efter avslutad auktion. Målsättningen med att ha flera ställen för produktion till Traderabutiken är att uppdatera butiken ofta för att hålla uppe relevansen och nyfikenheten hos besökarna.

Än så länge levereras varorna som köps i webbshopen med post eller hämtas i butiken på Kolargatan i Stockholm. På sikt ser man över möjligheter med ännu fler utlämningsställen. På Tradera ser man fram emot att stärka samarbetet.

– Tradera är Sveriges största cirkulära marknad och Myrorna är Sveriges största butikskedja för second hand. Med Myrornas utbud hos oss ger vi kunden ett ännu bredare och bättre sortiment av second hand. Förhoppningsvis lockar det ännu fler till Tradera, där den stora vinnaren är miljön, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>