Untitled 2
Hem ENERGI AFRY stärker sin ledande position som internationell ingenjörspartner för pumpkraftprojekt

AFRY stärker sin ledande position som internationell ingenjörspartner för pumpkraftprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Ellomay Pumped Storage Ltd (Ellomay PS) har tilldelat AFRY uppdraget att designa Manara pumpkraftverk i Israel.

Projektet kommer att skapa ett grönt batteri, ett energilager för Israel Electric Company (IEC).

Israels regering, genom Electricity Authority (IEA) och Israel Electric Company (IEC), uppmuntrar den privata sektorn att initiera och driva privata alternativa kraftsystem. Inom ramen för detta initiativ kommer Ellomay PS att bygga och driva Manara Pumpkraftverk. Ellomay PS är ett projektbolag som ägs av det israeliska företaget Ellomay Capital Ltd. och arbetar inom sektorn för förnybar energi i både Europa och Israel.

Untitled 2Manara pumpkraftverk kommer att ligga i Upper Galilee-regionen i norra Israel, intill den libanesiska gränsen och med utsikt över Huladalen. Pumpkraftverket kommer att ha en installerad kapacitet på 156 MW och kommer att fungera som ett energilager för Israel Electric Company (IEC) under perioder med hög efterfrågan på produktionskapacitet. Systemet för daglig produktion av el från kraftverket kommer att regleras av IEC, som säkrar elförsörjningen till elnätet.

AFRYs roll täcker alla delar i projektet; utredning, konstruktion, kvalitetsledning och idrifttagning. Åtagandet sträcker sig över fem år.

”Pumpkraft är en viktig del i omställningen till ett förnybart energisystem och vi är mycket glada att bidra till energiomställningen genom detta viktiga projekt. Det här projektet stärker vår ledande position inom design av pumpkraftverk över hela världen med målet att bli nummer ett inom denna sektor”, säger Ernst Zeller, regionchef för AFRY Austria GmbH.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>