b6b3717bceb5e58e org
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Nordomatic förvärvar norska SRO

Nordomatic förvärvar norska SRO

Publicerat av: Redaktionen

Genom förvärvet av SRO-gruppen tar Smart Buildings-koncernen Nordomatic på sig ledartröjan i Skandinavien.

Koncernen stärker ytterligare närvaron på den växande norska marknaden.

Nordomatics omsättning i Skandinavien uppgår nu till över en miljard kronor och antalet anställda har passerat 500 personer.

Hållbarhet och Impact är tydliga och integrerade delar av Nordomatics strategi, där förvärvet av SRO-gruppen är ett stort kliv mot att nå målet på 300 000 ton i minskade koldioxidutsläpp för kunderna år 2030, genom smarta lösningar för fastighetsautomation.

b6b3717bceb5e58e org

Olov Schagerlund, VD och koncernchef, Nordomatic

”Vi är verkligen glada över att ha landat denna efterlängtade affär. SRO, under ledning av Ståle och Terje, är extremt kompetenta och har skapat en imponerande tillväxt med marknadsledande produktivitet och lönsamhet. SRO stärker och kompletterar Nordomatic på marknaden för smarta byggnader och proptech, som på bara några år har utvecklats mycket. Speciellt den norska marknaden ligger i framkant på området och investerar kraftigt i klimatsmarta byggnader,” säger Olov Schagerlund, VD och koncernchef, Nordomatic

SRO-gruppen är en del av Nordomatic-koncernen sedan den 1 juli 2021.

Sedan förvärvet av SD-Consult 2017 har Nordomatic haft 25 medarbetare i Norge, men nu får verksamheten i Norge totalt 100 medarbetare och en omsättning på över 200 miljoner norska kronor. Företagsaffären är en bra möjlighet för fortsatt tillväxt och för att erbjuda fler smarta lösningar till kunderna i deras resa mot en starkare klimatekonomi och reducering av koldioxidutsläpp.

”För oss är det en spännande möjlighet att bli en del av en större organisation som Nordomatic. Koncernen har stora marknadsandelar i Sverige och Danmark, och tillsammans har vi alla förutsättningar att fortsätta växa, inte minst i Norge. Nordomatic har en modern Smart Cloud-plattform med applikationer som SRO:s kunder kommer att ha nytta av. Organisatoriskt jobbar vi på som tidigare med samma kontor och kontaktpersoner, så våra kunder och leverantörer fortsätter på samma sätt som tidigare,” berättar Ståle Syversen, VD, SRO-gruppen.

Genom förvärvet av SRO-gruppen i Norge blir Nordomatic-koncernen en av de största oberoende leverantörerna av öppna, molnbaserade Smart Buildings-lösningar med ambitionen att växa ytterligare, även utanför Skandinavien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>