Hem ENERGI Låt inte skärmen bli en energitjuv – så funkar digital detox i coronans tid

Låt inte skärmen bli en energitjuv – så funkar digital detox i coronans tid

Publicerat av: Redaktionen

Låt inte skärmen bli en energitjuv – så funkar digital detox i coronans tid 3

Har din skärmtid ökat under pandemin? Så behöver det inte vara. För många skärmar och slösurfande stjäl energi. Vi rekommenderar en digital detox för att ladda batterierna!

Digitala jobbmöten, Zoom-kalas och sociala medier som enda möjlighet att hålla kontakt med nära och kära. Coronapandemin har drivit många av oss tillbaka till våra skärmar. Men låt inte den digitala världen dränera dig på energi. Nu, mer än någonsin, kan det vara bra att ta en ”digital detox” då och då, för att samla kraft.

  1. Skärmfria dagar. Försök att samla dina digitala måsten till vissa dagar och utse andra till skärmfria.
  2. Prata i telefon. Alla möten mellan två människor behöver inte ske via skärmen. Visst kan det vara trevligt att se varandra, men prova att plugga in öronsnäckan och ta en distanspromenad tillsammans i stället.
  3. Nya hobbies. Om din vardag fylls av skärmtid är kanske inte en maratonsession med en tv-serie bästa avkopplingen. Lägg ett pussel, läs en bok, skriv en dikt, måla en tavla. Testa något nytt eller återvänd till något du gärna gjorde när du var barn.
  4. Rensa bland apparna. Flytta fokus från mobilskärmen till verkligheten och gör din smartphone lite mindre smart. Ju fler appar som möter dig när du öppnar telefonen, desto större är risken att du fastnar.
  5. Skärmdubblera inte. En skärm i taget räcker mer än väl. Vill du verkligen se en film – lägg undan telefonen. Vill du verkligen spela Candy Crush – stäng av filmen.
  6. Damma av kameran. Det fanns en tid då telefoner var till för att prata i och bilder tog vi med kameror. Lämna mobilen hemma och ta en fotopromenad.
  7. Köp en fin anteckningsbok. Skriv dina inköpslistor och andra anteckningar för hand i stället för i mobilens anteckningar.
  8. Skriv ett brev. Kanske finns det någon du håller kär som inte är lika digital som du? Och som just nu är ensam på grund av pandemin. Ett handskrivet brev från dig kan vara precis vad din äldre släkting behöver för att orka lite till.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>