Hem NYHETER UPS överträffar klimatmål i sin årliga hållbarhetsrapport

UPS överträffar klimatmål i sin årliga hållbarhetsrapport

Publicerat av: Redaktionen

UPS överträffar klimatmål i sin årliga hållbarhetsrapport 3

UPS publicerade nyligen sin hållbarhetsrapport, Accelerating Sustainable Solutions. Den 18:e versionen av den årliga rapporten innehåller de insatser som genomfördes under 2019 för att främja företagets hållbarhetsmål mellan 2020 till 2025. Rapporten visar bland annat att UPS redan nått fyra av sina mål, ett år i förtid.   

I sin årliga hållbarhetsrapport meddelar UPS att företaget nu nått fyra av sina hållbarhetsmål för perioden 2020 till 2025. Logistikjätten har hittills donerat 123,8 miljoner dollar till välgörenhet, dedikerat 21,7 miljoner volontärtimmar för anställda, planterat 15,4 miljoner träd och minskat olyckor vid leveranser med 3,1%.

– UPS satte sina hållbarhetsmål redan under 2016 för att aktivt påvisa vårt arbete kring vår miljöpåverkan, främja branschledande säkerhetsprogram och för att bidra positivt till de samhällen där vi bor och arbetar. Vi anser att våra kunder och intressenter också ska ha möjlighet att ta del av pålitlig informationen om vårt hållbarhetsarbete. Det är därför vi är branschledande inom omfattande hållbarhetsredovisning som också uppfyller globala standarder, säger Suzanne Lindsay-Walker, UPS chief sustainability officer (CSO) and vice president of environmental affairs.

Vidare utökar UPS sin transparens gentemot investerare genom att införa sin första så kallade Sustainability Accounting Standards Board (SASB)-rapport. SASB gör att investerare lättare kan jämföra företag inom och över branscher. Det belyser också UPS åtagande att ytterligare anpassa sina affärsmål med företagets hållbarhetsstrategier, inklusive företagets pågående insatser med alternativa bränslen.

Under det senaste decenniet har UPS investerat mer än en miljard dollar i alternativa bränslen och avancerad teknik för sina fordon samt för att stödja hållbarheten i sin infrastruktur. Företaget är idag den största användaren av förnybar naturgas i transportbranschen och har en specialiserad flotta på mer än 10 300 fordon som är utrustad med den senaste tekniken, vilka drivs av alternativa bränslen. UPS har även åtagit sig att inhandla 6 000 naturgasbilar till och med år 2022. UPS har dessutom investerat i den brittiskt baserade startupen Arrival, med löftet om att köpa 10 000 av deras elektriska fordon.

UPS Foundation överträffar målen

UPS Foundation, UPS dotterbolag som och stöder både miljömässiga och sociala mål, meddelar i hållbarhetsrapporten att företaget redan överträffat målet för planteringen av träd och de frivilliga mål för anställda att genomföra volontärtimmar. Sedan 2015 har företaget planterat mer än 15,4 miljoner träd i 58 länder. Detta hjälper till att tillhandahålla matkällor, jobb, skydd mot väder och klimathändelser samt motverkar erosion och bidrar till renare luft. Prestationen är resultatet av UPS-anställdas engagemang och samarbete med ledande miljöorganisationer vilka inte är vinstdrivna och stöds av finansiering från UPS Foundation. Här ingår bland annat The Arbor Day Foundation, The Nature Conservancy, Earth Day Network, Keep America Beautiful, National Park Foundation och World Wildlife Fond.

Anställda på UPS har ökat sina volontärtimmar med 60% sedan 2011, vilket motsvarar cirka 533 miljoner dollar i stöd till tusentals non-profits världen över. För denna insats blev UPS utnämnd till en av vinnarna under The Civic 50 by Points of Light 2020 – världens största organisation dedikerad till volontärtjänster.

Läs UPS senaste hållbarhetsrapport genom att klicka här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>