Hem LIVSSTIL Miljösamtal i samband med filmen Greta på Stockholms internationella filmfestival

Miljösamtal i samband med filmen Greta på Stockholms internationella filmfestival

Publicerat av: Redaktionen

Miljösamtal i samband med filmen Greta på Stockholms internationella filmfestival 3

WaterAid, som arbetar för att förbättra tillgången till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen, är officiell hållbarhetspartner till Stockholms internationella filmfestival 2020. I år arrangerar festivalen ett exklusivt miljösamtal med Nathan Grossman, regissör för filmen Greta om Greta Thunberg, och Anna Nilsdotter, generalsekreterare på WaterAid. Före samtalet visas filmen Greta som har Sverigepremiär den 15 november klockan 17:30 på biograf Skandia. Moderator för samtalet är Nadi Tofighian, forskare och lektor på Stockholms universitet.

– Det är väldigt roligt att kunna presentera ett miljösamtal och WaterAid som officiell hållbarhetspartner. Vi kunde inte samarbeta med en mer aktuell partner, och är glada över att kunna bidra med att sprida ordet om vikten av rent vatten, säger Git Scheynius, festivalchef på Stockholms internationella filmfestival.

– Vi på WaterAid är stolta över att vara hållbarhetspartner till Stockholms internationella filmfestival. 2020 har verkligen visat varför rent vatten och rena händer är så viktigt för allas vår hälsa, men idag saknar tre miljarder människor i världen rent vatten och tvål. Vi måste alla hjälpas åt för att kunna skapa en bättre värld, så därför är vi väldigt glada över att tillsammans med filmfestivalen kunna engagera deras besökare i denna livsviktiga fråga, säger Anna Nilsdotter, generalsekreterare på WaterAid.

Under Stockholms filmfestival 2020 pågår kampanjen #swishaentia där festivalen uppmuntrar sina medlemmar att lära sig mer om WaterAid och eventuellt bidra till organisationens viktiga arbete med ett ekonomiskt stöd.

På Stockholms filmfestival tävlar filmen Greta om det prestigefulla priset Stockholm Impact Award där regissören har möjlighet att vinna en miljon kronor och ett unikt pris designat av den kinesiske konstnären Ai Weiwei.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>