Ny tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbil
Hem TRANSPORT Ny tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbil

Ny tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbil

Publicerat av: Redaktionen

I den senaste tjänsten från appen Greenely kan kostnaderna för att ladda elbilen halveras.

Företaget hoppas kunna uppmuntra fler att investera i eldriven transport samtidigt som man erbjuder en smartare och mer ekonomisk vardag för den som redan äger en elbil.

Genom samhällets elektrifiering och elbilens framfart ställs mer krav på elbolagen, både gällande pris och funktion. Som svar på detta har det digitala elbolaget Greenely lanserat Greenely Connect. En tjänst som skapar förutsättningar att minska sin elanvändning och genom smart teknik ser till att användarna alltid får den billigaste elkostnaden.

Idag laddar de flesta sina elbilar när de kommer hem från jobbet, vilket oftast innebär när elen är som dyrast. Genom den nya tjänsten anpassas laddningen till när den är som billigast och skapar därför förutsättningar att spara upp till 50 procent på elkostnaden.

I Greenelys statistiskt säkerställda undersökning från 2020, där 1 000 svenskar fått svara på frågor om elanvändning, uppgav varannan person att det är viktigt för dem att sänka sina elkostnader. Hela 73 procent svarade även att de aktivt försöker att minska sin elanvändning. Ett resultat som Greenely haft i åtanke i skapandet av Greenely Connect.

Ny tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbil– Vi ser att det finns ett behov av en enkel och smidig tjänst där man som konsument inte behöver göra jobbet kring elbilens förbrukning på egen hand. Greenely Connect gör just det. Genom att kombinera smart elbilsladdning och ett timprisavtal behöver svenska elkonsumenter inte längre själva anpassa sin elanvändning för att spara pengar, säger Tanmoy Bari, VD på Greenely .

Sedan lanseringen av Greenely Connect i slutet av juli 2021 har kunderna möjlighet att koppla upp sina elbilar för en smartare laddning. Något som har resulterat i 500 uppkopplade elbilar och siffran fortsätter att öka.

– Trots att vi enbart varit live i drygt en månad så har vi redan genomfört tusentals smarta laddningar och responsen från våra användare har varit god. Elbilsbranschen expanderar hastigt och vi tror att en tjänst som har smart elbilsladdning kommer ta en allt större plats i svenskarnas hem under kommande år. Det här är en del av en smartare vardag för Sveriges elkonsumenter, säger Tanmoy Bari, VD på Greenely .

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>