Hem MILJÖ Ramboll kraftsamlar med ny enhet för strategisk hållbarhetsrådgivning

Ramboll kraftsamlar med ny enhet för strategisk hållbarhetsrådgivning

Publicerat av: Redaktionen

Ramboll kraftsamlar med ny enhet för strategisk hållbarhetsrådgivning 3

Ramboll har bildat en ny enhet med fokus på strategisk hållbarhetsrådgivning. Ambitionen är att vara marknadsledande på nyckelmarknaderna Skandiavien, Centraleuropa, Storbritannien och USA.

Allt fler företag höjer ribban för sitt hållbarhetsarbete.  För att klara den accelererande omställningen behövs rådgivare på internationell nivå som kan följa den marknad som driver utvecklingen mest framgångsrikt. Det gäller såväl miljömässig som social hållbarhet, i kombination med att beräkna de ekonomiska aspekterna av att investera i hållbarhetslösningar, säger Louise König, ansvarig för hållbar affärsutveckling och den som ska leda den nya satsningen i Sverige tillsammans med Anne Swartling, som har ansvar för operations.

Den nya enheten erbjuder rådgivning till både offentlig och privat sektor och blir bolagets senaste tillskott till Rambolls globala hållbarhetserbjudande. Ambitionen är att bolaget genom att organisera sig med mer spets ska bidra till ännu större hållbar  samhällsutveckling.

Genom att kombinera vår kompetens inom management med teknisk och miljömässig kunskap kan vi integrera hållbarhet i våra kunders strategier. Vi kan ge konkreta lösningar både för det tekniska genomförandet och för att nå önskade hållbarhetsresultat som ger både affärsnytta, verksamhetsutveckling och samhällsnytta. Det är en oslagbar kombination, säger Louise König.

Enheten har som ambition att växa snabbt, baserat på att det finns en stark efterfrågan. Det svenska teamet kommer att hållas samman av ett tiotal experter som kommer att expandera och kompletteras med  ett internationellt team på cirka 100 personer. De kommer att samla kundteam beroende på varje uppdrags egenskaper.

Vi bygger ett unikt team med en stark bas av konsulter och samhällsutvecklare och vi har alltid möjlighet att bilda specialistteam för våra kunder, med 16.500 kunniga kollegor runt om i världen varav cirka 2.000 finns i Sverige, säger Louise König.

Läs mer om satsningen på Rambolls webb

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>