B&R:s nya e-mobility expert tar sikte på batteriproduktion
Hem ENERGI B&R:s nya e-mobility expert tar nu sikte på batteriproduktion

B&R:s nya e-mobility expert tar nu sikte på batteriproduktion

Publicerat av: Redaktionen

Efterfrågan på elfordon innebär nya utmaningar inom tillverkning och produktion

Ronny Guber har nyligen tagit sig an sin nya roll som Industry Segment Manager för området e-mobility hos B&R.

Med honom har B&R nu för första gången en central kontakt för biltillverkare och deras leverantörer för att lösa framtidens utmaningar inom branschen. När marknadsbehovet på elektriska förbränningsmotorer än en gång växlar upp en växel, går den globala efterfrågan på elbilsbatterisystem in i en brant kurva och Guber är övertygad om att lägre enhetskostnader och högre produktivitet vid batteritillverkning endast är möjliga med intelligenta automationskoncept.

B&R:s nya e-mobility expert tar sikte på batteriproduktion

Ronny Guber har nyligen tagit sig an sin nya roll som Industry Segment Manager för området e-mobility hos B&R.

Genom att arbeta med biltillverkare och deras leveranspartners har Guber lagt märke till det problem som de har gemensamt: Konventionella produktionssystem för batterier körs i stopp-och-kör-läge där även mindre störningar ofta leder till produktionsstopp. I sin nya roll ser han fram emot att främja B&R:s vision för en ny generation av batterifabriker som levererar kontinuerlig höghastighetsproduktivitet med drastiskt minskad miljöpåverkan.

“Det är ett avgörande ögonblick i bilindustrin, och vi är glada över att hjälpa batteritillverkare att accelerera genom svängen och komma framåt”, säger Guber.

Automation ger nya svar

Enligt Guber spelar hastighets- och effektivitetsutmaningarna som batteriproduktionen står inför rätt till styrkorna i ett integrerat ekosystem med robotik, vision och andra komponenter tätt synkroniserade runt ett mekatroniskt spårsystem. Istället för den traditionella linjära modellen flyttas battericeller individuellt genom ett nätverk av processstationer och historiskt stationära uppgifter utförs i rörelse med höga hastigheter. “Med detta tillvägagångssätt kan vi snabbt öka produktionssteg med 90% eller mer och öka genomströmningen per kvadratmeter många gånger om”, säger Guber.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>