Branschorganisation vill möjliggöra en stark och säker cirkulär ekonomi i Europa
Hem CIRKULÄR EKONOMI Branschorganisationen EUREFAS vill möjliggöra en stark och säker cirkulär ekonomi i Europa

Branschorganisationen EUREFAS vill möjliggöra en stark och säker cirkulär ekonomi i Europa

Publicerat av: Redaktionen

E-handelsföretaget Refurbed, som säljer rekonditionerad elektronik, har varit medlem i branschorganisationen European Refurbishment Association (EUREFAS) sedan 2021.

Med sina 17 medlemmar är organisationen involverad i renoveringen av elektronisk utrustning i hela Europa och i synnerhet i renoveringen av smartphones.

Därmed sänder Refurbed återigen en signal om hur viktig renoveringsmarknaden är för den cirkulära ekonomin.

  • Medlemmarna i European Refurbishment Association (EUREFAS) undertecknar ett nytt löfte om att säkerställa en ansvarsfull renoveringsmarknad.
  • Konsumenternas vanor måste ändras i riktning mot mer miljövänliga produkter.
  • Målet är att standardisera processen för renoverade produkter med kvalitetsstandardstämplar senast 2023.

Refurbed samlades i Bryssel tillsammans med andra medlemmar från EUREFAS för ett årligt möte i maj 2022. Under mötet fick medlemmarna möjlighet att diskutera organisationens åtaganden, samt prata med representanter från EU-kommissionen. Bland annat diskuterades förordningen om hållbara produkter och rörelsen Right to Repair, som syftar till att påverka branschen och uppmuntra konsumenterna att ändra sina konsumtionsvanor till mer miljövänliga produkter.

– Som medlem i EUREFAS har vi möjlighet att tillsammans med konkurrenter och partners definiera strukturer och riktlinjer för en relativt ung bransch, inte bara på lokal eller nationell nivå, utan i hela Europa, säger Kilian Kaminski, ordförande för Working Group Communications och medgrundare av Refurbed.

– Detta resulterar i ett gränsöverskridande samarbete med medlemmar som har en liknande verksamhet. Som medgrundare av Refurbed var det viktigt för mig att redan från start kunna erbjuda kunderna produkter av högsta kvalitet, men det kräver regler och standarder som också gör tillverkarna ansvariga för att renoveringsmarknaden ska vara pålitlig på lång sikt, säger Killian Kaminski vidare.

EUREFAS nya löften är följande:

EUREFAS-medlemmar förbinder sig att arbeta för en kvalitativ bransch för renovering av elektronisk utrustning.

Genom att underteckna detta löfte förbinder sig medlemmarna i EUREFAS (European Refurbishment Association) att vidta följande åtgärder för att förbättra sina affärsmodeller och på så sätt skapa en högkvalitativ renoveringsbransch för elektronisk utrustning och högkvalitativa slutprodukter i Europa.

  • Medlemmar i EUREFAS förbinder sig att möjliggöra en stark cirkulär ekonomi i Europa för att bekämpa klimatförändringarna genom att minska elektroniskt avfall, koldioxidutsläpp och överdriven förbrukning av råvaror, sträva efter koldioxidneutralitet och maximera återanvändningen av elektronisk utrustning genom renovering.
  • EUREFAS medlemmar är företag med huvudkontor i EU som har åtagit sig att följa EU-lagstiftning och nationell lagstiftning.
  • EUREFAS medlemmar strävar efter att delta i certifieringssystem för att erbjuda högsta kvalitet till sina partners och kunder och för att kontinuerligt förbättra sina system för att ställa sina företag inför nya utmaningar.
  • EUREFAS medlemmar förbinder sig att endast använda eller tillåta användning av originaldelar eller kompatibla reservdelar som har samma funktioner och tekniska specifikationer som originaldelarna i elektroniken som renoveras.
  • EUREFAS medlemmar förbinder sig att garantera kundernas integritet och säkerhet i varje steg av renoveringsprocessen.
  • EUREFAS medlemmar har åtagit sig att ge slutanvändaren en optimal upplevelse genom att erbjuda högkvalitativ kundservice och en garanti för varje elektronisk enhet som säljs.
  • EUREFAS medlemmar säkerställer att alla elektroniska produkter som säljs till slutanvändaren fungerar fullt ut genom att besiktiga alla viktiga kontrollpunkter.

Åtagandet syftar till att strukturera branschen och produkternas kvalitet samt till att skydda konsumenternas intressen. Föreningen har som mål att tillhandahålla denna nya kvalitetsstämpel senast 2023 med hjälp av sina medlemmar och erfarna externa experter.

– Eftersom det fortfarande inte finns några europeiska standarder på marknaden för renoverad elektronik är detta åtagande, som undertecknats av alla EUREFAS-medlemmar, ett viktigt steg mot att göra branschen mer tillförlitlig, möjliggöra en cirkulär ekonomi och ge konsumenterna möjlighet att fatta välgrundade och hållbara köpbeslut, säger Augustin Becquet, ordförande och grundare av EUREFAS.

Branschorganisation vill möjliggöra en stark och säker cirkulär ekonomi i Europa

EUREFAS har för närvarande 17 medlemmar från nio olika länder i Europa. Utöver Refurbed ingår Recommerce, ReWare, Tech2Com, Foxway, Olinn, Omocom, Panzerglass, Asgoodasnew, Backmarket, ReBuy, ITC (ReCall First Hand), Swappie, AfB Group, Enjoy Ricondizionati/Prestige Group, FixFirst och Remarketed.

Enligt EUREFAS kan den cirkulära ekonomin skapa över 700 000 arbetstillfällen i Europa före 2030.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>