Energidistribution i uppdaterat planeringsverktyg från Hager
Hem ENERGI Hagers ny programversion hagercad från 5.0 till 5.5

Hagers ny programversion hagercad från 5.0 till 5.5

Publicerat av: Redaktionen

Hager har uppdaterat programvaran hagercad från 5.0 till 5.5. Elingenjörer, konsulter och apparatskåpsbyggare kan i och med uppdateringen arbeta enklare och mer effektivt.

Bland nyheterna finns lösningar för energidistribution.

I hagercad 5.5 finns nu effektbrytarserien h3+, ställverkssystemet unimes H och en mängd nya kompatibla och flexibla lösningar som hjälper vid det dagliga arbetet med projektering av fördelningslösningar och säkra elsystem. Det har också tillkommit en mängd nya modulkomponenter såsom jordfelsbrytare, ljusbågsskyddande dvärgbrytare samt huvudbrytare i serien HAS.

Energidistribution i uppdaterat planeringsverktyg från Hager– Den här nya versionen uppfyller flera av de moderna lösningarna som våra kunder efterlyst, säger Karl Magnus, produktchef för energidistribution på Hager. Han fortsätter:

– På vägen till den perfekta lågspänningsfördelningen besparar verktyget flera arbetsuppgifter. Däribland kretsschema som skapas automatiskt efter att man tidigare listat önskade komponenter. Det är inte bara möjligt att skapa enpoligt schema utan också flerpoligt. Även plintschema genereras automatiskt.

Överensstämmer med standarder
Vid projektering hjälper hagercad med kapslingsberäkning och föreslår enbart kapslingar som passar valda apparater. Effektförlusten på apparater är inkluderad – precis som de kylande ytorna i kapslingen. Gäller även vid värmeberäkning som är standard i hagercad. Programvaran ser till så att standarden alltid följs.

Alla viktiga dokument, underlag, bruksanvisningar och foton är samlade på en plats. Programmet skapar dessutom automatiskt märkning för kapslingar.

– Att arbeta med hagercad är enkelt eftersom verktyget är baserat på populära program som säkerställer att du direkt känner dig hemma, avslutar Karl Magnus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>