Coloreel får finansiering från Nefco – Svensk innovation främjar en cirkulär ekonomi inom textilindustrin
Hem CIRKULÄR EKONOMI Coloreel får finansiering från den nordiska gröna banken Nefco – Svensk innovation främjar en cirkulär ekonomi inom textilindustrin

Coloreel får finansiering från den nordiska gröna banken Nefco – Svensk innovation främjar en cirkulär ekonomi inom textilindustrin

Publicerat av: Redaktionen

Digital infärgning av textiltråd, som skapar miljövänliga och kreativa brodyrer baserat på återvunnet material, gör Coloreel till en unik samarbetspartner för hållbara klädföretag.

Nefco, den nordiska gröna banken, har tecknat ett låneavtal med Coloreel Group AB för att stödja deras tillväxt och expansion på de globala marknaderna.

Den teknik som utvecklats av Coloreel leder till positiva miljöeffekter inom textilindustrin genom att minimera avfall och användning av kemikalier.

Genom att färga in tråden direkt bildas dessutom inget avloppsvatten, och därmed ingen vattenförorening.

Coloreel får finansiering från Nefco – Svensk innovation främjar en cirkulär ekonomi inom textilindustrin”Vi gläder oss över att kunna erbjuda Coloreel denna finansiering i och med att företaget har potential att göra broderier och kläder mycket mer hållbara än idag och ta ett stort steg mot cirkulär ekonomi inom textilindustrin,” säger Fredrik Larsson, Investment Adviser på Nefco.

”Finansieringen från Nefco är ett mycket bra stöd till vår internationella expansion. Det är också ett starkt erkännande av vårt hållbarhetserbjudande till textilindustrin”, säger Torbjörn Bäck, vd för Coloreel.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>