Infometric hanterar tidstariffer i laddboxar
Hem ENERGI Infometric hanterar tidstariffer i laddboxar

Infometric hanterar tidstariffer i laddboxar

Publicerat av: Redaktionen

Marknaden för laddboxar växer lavinartat i Sverige och här lanserar Infometric nu en stor nyhet i en smart förpackning.

Det handlar om tidstariffer och möjligheten att i laddboxarna hantera olika priser under hög- och låglasttider.

På grund av den omskrivna effektbristen i Sverige så försöker elbolagen styra elförbrukningen till tider då belastningen på elnäten inte är lika hög. Det innebär att det ofta skiljer mycket i pris mellan att exempelvis ladda elbilen på dagen och på natten.
Elbolagen använder sig vintertid vanligtvis av tidstariffer, vilket innebär högre priser mellan kl 6 på morgonen och kl 22 på kvällen och lägre priser under natten. Dessa två prisvariationer benämns som hög- och låglasttider.

Infometric hanterar tidstariffer i laddboxarInfometrics kunder får nu alltså möjlighet att hantera tidstariffer och olika priser under hög- och låglasttider i sina system för mätinsamling. Det enda som krävs är att insamling av mätvärden sker på timbasis.
– Bland landets bostadsrättsföreningar är laddning av elbilar den kanske hetaste frågan just nu och därför är det här en mycket välkommen nyhet, säger Henrik Nygård, marknads- och kommunikationschef på Infometric, och fortsätter:
– Det är också något som kan bidra till att sprida ut vår elförbrukning på dygnets timmar och minska belastningen på elnäten under höglasttider, något vi alla tjänar på.

Sedan tidigare kan Infometric hantera debitering av olika användare på samma laddbox, alltså semi-publika laddboxar eller gemensam laddning.
– Att vi kan erbjuda både tidstariffer och öppen laddning med flera användare är unikt för Infometric och ger oss en stor konkurrensfördel, säger Henrik Nygård.

En förutsättning för dessa två funktioner är att operatören stödjer dem.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>