Trioworld vinner Packnorth Award 2022 för återvunnen flexibel förpackning för livsmedel
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Trioworld vann Packnorth Award 2022 för återvunnen flexibel förpackning för livsmedel

Trioworld vann Packnorth Award 2022 för återvunnen flexibel förpackning för livsmedel

Publicerat av: Redaktionen

Trioworld tilldelades idag Packnorth Award i kategorin ”Livsmedelsförpackningar” för den första Post-Consumer Recycled (PCR) plastfilmen, godkänd för frysta livsmedelsförpackningar.

I maj i år lanserades den första Trioworld Loop-plastfilmen godkänd för livsmedelsförpackningar, innehållande 30% Post-Consumer Recyclates (PCR) dvs. plast som återvunnits efter den har använts i det syfte den tillverkades för.

Produkten är den första att möjliggöra användning av återvunnen plast i livsmedelsförpackningar.

Trioworld Food Loop30 drivs av ett innovativt femlagerskoncept som uppfyller alla obligatoriska tester och simuleringar enligt EU:s bestämmelser för kontaktmaterial med livsmedel. Förpackningen är tillverkad av 30 % PCR och är 100 % återvinningsbar.

Med målsättning att öka andelen återvunnen plast i sina produkter till 50 % vid år 2030, fortsätter Trioworld att utveckla en tunnare Food Loop film för tillämpningsområden inom livsmedel.

Ytterligare två Trioworld Loop produkter var nominerade i klasserna ’Industriförpackningar’ och ’Inkluderande och/eller hållbar design:

  • Trioworld Loop Stretch Hood Loop50 innehåller femtio procent PCR. Den reducerar CO2-fotavtrycket med mer än trettio procent genom den kraftiga ökningen av återvunnet material. Detta utan att filmens tjocklek ökats eller produktegenskaperna påverkas. Filmen är fullt återvinningsbar.
  • Trioworld vinner Packnorth Award 2022 för återvunnen flexibel förpackning för livsmedelTrioworld Stretch Film Blown Loop30 med trettio procent PCR, som både är hållbar och håller mycket hög prestanda. Den höga kvaliteten kommer från blåsextrudering som ger en mycket hög punkteringsbeständighet och stabilitet för lastning. Det återvunna innehållet minskar CO2-fotavtrycket. Filmen är tunnare än den första högkvalitativa och hållbara sträckfilm som lanserades förra året och den har dessutom högre sträckbarhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>