Nya infällda apparatdosor i serien Multifix från Schneider Electric
Hem SCHNEIDER ELECTRIC Nya infällda apparatdosor i serien Multifix från Schneider Electric

Nya infällda apparatdosor i serien Multifix från Schneider Electric

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen lanserade Schneider Electric nya infällda apparatdosor i Multifix-sortimentet som ersätter de befintliga VP-2 dosorna.

Med denna uppgradering kan Schneider Electric nu erbjuda marknaden mycket installationsvänliga dosor och tillbehör för nya och befintliga installationer, speciellt anpassade för svenska byggmetoder. 

Uppgraderingarna av Multifix-sortimentet är resultatet av flera års systematisk utveckling. Uppskattade egenskaper från tidigare versioner, som utbytbara stutsar med kombination för både 16 och 20 mm diameter slang, finns kvar. I kombination med ett antal nya finesser blir Multifix infällda apparatdosor lättinstallerade och flexibla.

– Vi har särskilt fokuserat på att det ska vara enkelt att installera apparatdosan oavsett förutsättningar. Ett enkelt slag med hammaren öppnar sidan på dosan och det är allt som behövs för att kombinera två dosor. Skivfästet finns i ett utförande med och utan dubbelhäftande tejp och kan kombineras till rätt regelmått, säger Robert Palm, produktchef på Schneider Electric.

Enkelheten i att kombinera dosorna är den mest efterfrågade och största förbättringen. Dessutom har den gängade skruvringen, som gör dosan väldigt lättjusterad, kortare skruvar. Det gör att kablaget inte fastnar i dosan. De nya dosorna levereras med ett putslock som gör att den färdigdragna installationen inte smutsas ner av spackel, färg eller damm innan det är dags att installera strömställare och vägguttag. Återkopplingen från de installatörer som testat produkterna är mycket positiv.

– De uppgraderade dosorna kommer definitivt att bli den enda dosan jag behöver ha i servicebilen tillsammans med tillbehören, säger Tommy Nodoushani, auktoriserad elinstallatör på Milotelle Elektriska AB.

Nya infällda apparatdosor i serien Multifix från Schneider ElectricÄven Robert Welin, auktoriserad elinstallatör på El & Tele i Nerike AB lovordar de nya infällda apparatdosorna och dess tillbehör:
– Jag har börjat använda de nya apparatdosorna och de är magiskt bra! Enkla att montera, skönt att man slipper montagetillbehöret när dosorna ska kombineras och mycket smidig knockout på sidorna. Extra plus för putslocket som även underlättar justering av skruvringen. Gillar dem skarpt!

Multifix är halogenfri och tillverkad av återvinningsbar plast. Apparatdosorna finns i olika utförande för regelväggar, ingjutning och brandklassning samt har flera smarta tillbehör för alla typer av byggmetoder. Sortimentet består av kombinerbara apparatdosor för olika skivtjocklekar – singel, 1,5-modul, dubbel och Bigbox med extra kopplingsutrymme undertill.

De nya apparatdosorna och tillbehör i form av bland annat skiv- och regelfästen finns att köpa hos elgrossisterna via webbshop och i butik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>