HP Inc. lanserar HP PATH för digital jämnställdhet och gröna obligationer i samband med Sustainable Impact report
Hem HP HP Inc. lanserar HP PATH

HP Inc. lanserar HP PATH

Publicerat av: Redaktionen

Som en del i HPs Sustainable Impact strategin lanserar företaget HP PATH – Partnership and Technology for Humanity – och forsätter att utöka initiativet HP LIFE.

Båda initiativen syftar till att jämna ut digitalt utförandeskap till och med år 2030.

Genom att investera i utveckling, foskning och nya partnerskap inom utbildning, sjukvård och skapandet av ekonomiska möjligheter för organisationer och företag är målet att 150 miljoner människor ska omfattas av förändringar som förbättrar deras digitala möjligheter.

Dagens lansering sammanfaller med HP:s 20:e Sustainable Impact Report, rapporten belyser arbetet som HP utför inom sina hållbarhetspelare: Klimat & Miljö, Mänskliga rättigheter och digital jämställdhet. Rapporten handlar bland annat om de senaste åtgärder som företaget har vidtagit för att påskynda framstegen i några av branschens mest omfattande klimatåtgärder, för att driva mångfald, rättvisa och inkludering och respektera mänskliga rättigheter. I samband med detta lanserar också HP Sustainable Bonds för finansiering av nya projekt.

”Vår strategi för hållbar påverkan hjälper till att stärka våra samhällen samtidigt som den stimulerar innovation och tillväxt i vår verksamhet. Att skapa teknik som inspirerar framsteg har alltid varit en av HPs största styrkor, och vi fortsätter att hålla oss ansvariga för att uppnå de mål vi har satt, säger Enrique Lores, VD och koncernchef, HP Inc.

”När digital teknik förvandlas till synes alla aspekter av våra liv, finns det en verklig risk för att fler och fler blir kvar. Vi kan inte tillåta att detta händer, och HP kommer att arbeta för att bryta ner den digitala klyftan som hindrar för många från att få tillgång till utbildning, jobb och vård de behöver för att trivas. ” Lores fortsatte.

HP Inc. lanserar HP PATH för digital jämnställdhet och gröna obligationer i samband med Sustainable Impact report

HP LIFE  – Learning Initiative for Entrepreneurs

På grund av COVID-19-pandemin är den digitala ojämlikheten på en hög nivå. Till exempel har en tredjedel av världens barn och 463 miljoner studenter inte tillgång till fjärrundervisning, enligt UNICEF.

HP anser att digital tillgänglighet är en mänsklig rättighet och har sedan ett antal år erbjudit HP LIFE, ett gratis utbildningsprogram inom IT i samarbete med HP Foundation och organisationer som Girl Rising, MIT Solve och NABU. Inom HP LIFE utvecklar, lanserar och hantera HP digitala lösningar för att jämna ut ojämnställdheten – till exempel finns tjänster inom utbildning inom entreprenörskap. Under år 2020 anslöt sig 155 000 nya använare, en ökning med 210% sedan året innan.

 

HP PATH (Partnership and Technology for Humanity)

HP PATH kommer att bana vägen för förbättrade digitala möjligheter och digital förståelse genom partnerskap, innovation, forskning, samarbeten och direkt kommunikation med lokala ledare.  PATHs inledande fas kommer att vara inriktad på bjuda in samhällen och viktiga personer till diskussioner och samtal för att bättre förstå orsaker till samhällens egna utmaningar och vilka resurser och stöd som behövs för att skapa förändring tillsammans. I nästa steg kommer mängder av segment inom HP som produktinnovation och partnerskap påverkas i enlighet med diskussionerna.

2020 Sustainable Impact Report

Sedan 2001 har HP lanserat sin hållbarhetsrapport. I årets rapport redogör HP för framstegen som gjordes år 2020 samt förbättringar som kommer ske framåt – nedan är höjdpunkter och en sammanfattning av rapporten kan laddas ner via bilden.

Klimat & Miljö

  • Minskning av HP: s globala koldioxidavtryck (4%) och växthusgasutsläpp (33%) vid produktillverkning. Ökat återvunnen plast över sin totala produktportfölj med 11% och minskade engångsplastförpackningar med 19%.
  • 100% netto-nollavskogning för HP-papper och mer än 99% netto-nollavskogning för pappersbaserade produktförpackning.
  • Lanserade världens mest hållbara PC-portfölj, erbjudanden av koldioxidneutral utskrift som tjänst, och mer än 50 produkter tillverkade delvis med plast som annars riskerar att hamna i haven, inklusive HP Elite, Pro, Z, Chromebook Enterprise och Pavilion.

Mänskliga rättigheter
• Inrättade en arbetsgrupp för social rättvisa för att sätta övergripande mål för att konfrontera och förhindra rasism och ojämlikhet.

  • En stadig ökning av kvinnliga ledare (32% 2020; 31% 2019 och 2018) och kvinnor i globala funktioner (57% 2020; 55% 2019 och 2018). På HP i Sverige har löneläget under året varit helt i balans mellan kvinnor och män. Rekryterande chefer har genomgått utbildning om hur förutfattade meningar kan påverka deras beslutsfattade vid rekrytering.

Digital jämnställdhet

  • Initerade projekt för att främja digital hemmaundervisning i skolan. Halvvägs mot företagets mål att möjliggöra bättre resultat i skolan för 100 miljoner människor fram till år 2025 – inklusive en 210% ökning av nya studenter i HP LIFE.
  • Hjälp och stöd för dem som drabbats av COVID-19, inklusive mobilisering av HPs 3D-utskriftsnätverk för att utveckla och leverera mer än 5 miljoner kritiska förnödenheter till vård och sjukhus. Donerade mer än 13 miljoner dollar i produkter genom HP: s community-program.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>