HP kan idag presentera att många framsteg gjorts på kort tid
Hem HP HP kan idag presentera att många framsteg har gjorts på kort tid

HP kan idag presentera att många framsteg har gjorts på kort tid

Publicerat av: Redaktionen

I årets HP rapport, den 21:a hållbarhetsrapporten presenteras framsteg och lösningar som förankras i de målsättningar som presenterades i 2020-års hållbarhetsrapport, som bland annat innefattade flera av HP:s mest ambitiösa hållbarhetsmål någonsin.

  • Minimera nettoutsläppen av växthusgaser i hela HP:s värdekedja för att uppnå koldioxidneutralitet år 2030.

  • Bli koldioxidneutrala med noll avfall år 2025.

  • 75% av allt material i produkter och förpackningar ska komma från återvunnet, återanvänt och förnyelsebart material år 2030.

  • HPs pappersbaserade förpackningar och HP skrivarpapper ska orsaka noll avskogning.

  • Motverka avskogning av det skrivarpapper som används i HP skrivare men som kommer från andra tillverkare.

Nya processer implementerades i samband med förra årets hållbarhetsrapport för att uppnå målen och HP kan idag presentera att många framsteg gjorts på kort tid.

HP:s koldioxidavtryck minskade med 9 procent jämfört med 2019 trots att HP nettoomsättningen ökade med 8 procent under samma period – 2019 till 2021. Totala mängden energi som förbrukas av HP:s produkter under användning är en av de största bidragsgivarna till klimatavtryck. Med förbättrade funktioner, bättre design och miljöförbättrande batterier har HP minskat energiutsläppen i produktanvändningen med 39% jämfört med 2015, vilket överträffade målsättningen 30 procents minskning innan år 2025.

Ett annat av delmålen innebar att 75 procent av HP:s totala årliga produkt- och förpackningsinnehåll, ska komma från återvunnet och förnybart material och återanvända produkter och delar innan år 2025. Redan 2021 har vi nått 39% förbättring och fler än 300 HP-produkter innehåller nu en varierad mängd havsbunden plast. HP minskade också engångsplastförpackningar med 44 procent sedan 2018. HP satte ett nytt mål att öka digital jämställdhet genom tillgång till produkter, tjänster och utbildning för 150 miljoner människor fram till 2030 samt nådde hela 4,2 miljoner människor under 2021.

HP har sedan företaget grundades varit övertygade om att det krävs en stark förankring av miljö- och hållbarhetsfrågor i företagets affärsstrategi. Vi har arbetat med att ta små och långsiktiga steg för att bli ett hållbart företag i alla led och det var en mängd faktorer som tillsammans bidrog till minskade utsläpp. Till exempel förbättrad energieffektivitet i tillverkningsprocessen och att covid-19 medförde ett skifte hos företag och privatpersoner till lättare och mer energieffektiva produkter, säger Stefan Bergdahl, vd på HP Sverige.

HP är det första teknikföretaget på Fortune 100 som har åtagit sig att uppnå 50/50 jämställt ledarskap senast år 2030. 2021 hade företaget 32,5 % kvinnliga direktörer eller av högre befattning. Kvinnor representerade också 22,7% av samtliga teknik och- ingenjörstjänster på HP, vilket HP har som målsättning ska vara minst 30 procent till 2030.

HP kan idag presentera att många framsteg gjorts på kort tid

Stefan Bergdahl, vd på HP Sverige

Sedan 2020 har HP:s papper och pappersbaserade förpackningar endast kommit från återvunna eller certifierade källor. HP har också åtagit sig att gå längre än vårt eget fotavtryck genom att motverka eventuell avskogning för icke-HP-papper som används i våra produkter och utskriftstjänster senast 2030. Partnerskapet med World Wildlife Fund (WWF) har motverkat avskogning för icke-HP-papper med 19% .

Förra året presenterades en omfattande hållbarhetsplan med flera banbrytande målsättningar som bland annat innebar att HP ska bli koldioxidneutrala innan 2040. Det känns fantastiskt roligt och spännande att se resultaten varit så positiva redan under ett år. Att utföra omfattande reduktioner i hela värdekedjan är ett minst sagt ambitiöst mål – speciellt för en global teknikleverantör med mängder av olika produktions- och leverantörsled, säger Maria Collin, nordisk hållbarhetschef på HP.s steg mot minskat klimatavtryck.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>