Här är HPs vision för framtidens arbete
Hem FOUNDERS Här är HPs vision för framtidens arbete

Här är HPs vision för framtidens arbete

Publicerat av: Redaktionen

[HÅLLBARHETSPARTNER] Pandemin har satt fokus på hur framtidens arbetsplats ska se ut, med en mix av hemarbete och kontorsarbete.

För HP är det viktigt att kunna möta alla kunders behov och presenterar därför en rad förslag, tjänster och produkter för hur den hybrida arbetsplatsen bör utformas med alla medarbetare i åtanke.

Det ökande hemarbetet som skapats under pandemin innebär stora förändringar både för individer och organisationer. Tvånget att flytta hem arbetet har varit tufft för många medarbetare och för organisationer har det medfört helt nya krav på infrastrukturen för att arbetet ska kunna utföras så effektivt som möjligt.

Nu sker en återgång till arbete på kontor, men helt klart är att framtiden är hybrid. Nu gäller det att optimera och vidareutveckla den hybrida arbetsplatsen. För HP har arbetet högsta prioritet säger Anna Josefson, kategorichef företags-pc på HP.

Hon ser ett flertal trender och börjar med något mycket konkret. Det faktum att vi aldrig har använt kamera i möten så mycket som vi gör nu vilket har medfört att användarupplevelsen har kommit i centrum.

Här är HPs vision för framtidens arbete

Anna Josefson, har titeln kategorichef företags-pc.

– Vi kan tex se att hur man som deltagare i ett möte påverkas av hur bra video och ljudkvalitet man har. Det finns en stor potential att förbättra det vi kallar för employee experience genom bättre kamerateknik oavsett om man arbetar hemma eller i kontorsmiljö, säger Anna Josefson

Företaget samlar ny teknik för videomöten under namnet HP Presence, som innefattar allt från högtalare och kamera på den egna laptopen, smarta skärmar för mindre mötesbås till konferensrumsutrustning för större mötesrum. Det bygger på ett långt samarbete med Bang & Olufsen för att förbättra ljudkvaliteten i kombination med ett störningsfilter baserat på artificiell intelligens, AI. HPs lösningar är öppna för alla former av mötesverktyg , Teams, Zoom eller annat. Det viktiga är att det är en mjukvara användaren är van vid.

– Kameran i vår konferenslösning, som också heter HP Presence, följer alltid den som pratar i rummet. Det är de små detaljerna som gör skillnad nu när vi återgår till kontoret. Arbetsplatsen blir en social och kreativ hub, medan hemmet blir platsen att vara produktiv på.

Det är nog många som funderar över hur man ska utforma arbetsplatsen efter nya behov, men det är viktigt att göra analyser av sin egen verksamhet.

Man behöver också tänka till kring supporten av IT-utrustning och göra den mer tillgänglig men också mer proaktiv för varje användare. Med HPs tjänst Active Care övervakar man sin klientmiljö och kan proaktivt agera supportärenden.

– Tjänsten bygger på en modul som känner av om t.ex en hårddisk eller ett batteri kommer behöva bytas ut inom kort. Med tjänsten skapas ett dashboard som visar hur hårdvaran mår och möjliggör automatisk felanmälan för snabbare och smidigare service.

Med tjänsten skapas ett dashboard som visar hur hårdvaran mår, och möjliggör automatisk felanmälan för snabbare och smidigare service.

Att vara mobil och jobba utanför kontoret gör att sårbarheten ökar. Enligt en undersökning, gjord i uppdrag av HP har cyberattacker mot anställda som jobbar hemifrån har ökat 238 procent globalt. I Sverige uppgav 200 000 anställda att de blivit utsatta för intrång eller virus de senaste tolv månaderna.

Det är mot den bakgrunden som HP lanserat säkerhetsplattformen HP Wolf Pro Security. Det är en hårdvarubaserad plattform som bland annat automatiskt isolerar filer och webläsare, öppnar man en fil med skadlig kod i god tro kan den inte smitta resten av datorn utanför isoleringen.

– Vår strategi när det kommer till IT-säkerhet bygger på så kallad Zero Trust, det vill säga med alltmer avancerade metoder för intrång bör man utgå från att allt kan innehålla risker.

För att presentera alla tjänster och vad HP gör för att optimera den hybrida arbetsplatsen arrangerar HP i januari ett event. Mer information kommer inom kort.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>