Bolt i samarbete med restauranger i Stockholm – erbjuder gratis take-away till dörren
Hem FOOD Bolt i samarbete med restauranger i Stockholm – erbjuder gratis take-away till dörren

Bolt i samarbete med restauranger i Stockholm – erbjuder gratis take-away till dörren

Publicerat av: Redaktionen
Bolt i samarbete med restauranger i Stockholm – erbjuder gratis take-away till dörren

Vänligen ange Erik Lundback som fotograf

Den appbaserade transporttjänsten Bolt kommer från och med idag även att erbjuda matleveranser innanför tullarna i Stockholm under namnet Bolt Food. 

– Bolt har hundratusentals kunder i Sverige och matleveranser är något som efterfrågats av många under en längre tid. Den infrastruktur vi har byggt upp och all erfarenhet vi har tillskansat oss ger oss en stabil grund för att kunna utöka våra tjänster, säger Nils Wijkmark, regionchef för norra Europa på Bolt.

Majoriteterna av leveranserna kommer att ske helt utsläppsfritt efter att Bolt nyligen skrivit ett samarbetsavtal med företaget Bzzt vars taxipods synts på Stockholms gator de senaste tre åren.

– Att Bolt väljer att jobba med Bzzt ger oss chansen att bevisa vår flexibilitet och kapacitet. Vi har stans bästa kombo av förare, system och fordon och som organisation är vi grymma på att anpassa oss. Bolts engagemang för att minska bolagets ekologiska fotavtryck gör dem dessutom till en klockren partner. Det här ska bli superkul och vi är väl preppade säger Mirelle Englund, vd för Bzzt Stockholm.

Under lanseringsperioden är det ingen leveranskostnad på beställningar som görs inom en radie på tre kilometer. Längre fram kommer avgiften för en leverans att ligga på 39 kronor.

– Hela vår verksamhet bygger på effektivitet för att kunna ge våra förare och passagerare det bästa erbjudandet på marknaden. Vi är angelägna om att ta detta tankesätt till våra matleveranser och erbjuda snabba och gröna leveranser, samtidigt som vi erbjuder våra kurirer en god arbetsmiljö. För restauranger som arbetar med Bolt Food ligger värdet i vår lojala kundbas, människor som redan känner till och litar på varumärket, säger Nils Wijkmark.

Just nu är det möjligt att beställa mat från ett antal restauranger i Stockholm, däribland Taco Bar, Holy Greens och Hawaii Poké. Bolt strävar även efter att lägga till nya restauranger i appen dagligen. För att kunna beställa mat måste man som användare ladda ner Bolt Food-applikationen till sin smartphone, där kan man se de restauranger som finns i appen och deras menyer. Innan man bekräftar sin beställning kan man i appen se både priset och beräknad leveranstid. För närvarande är leveranser endast möjligt att få innanför tullarna i Stockholm, men nya områden kommer att läggas till regelbundet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>