Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter

Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter

Publicerat av: Redaktionen

Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter

För att hjälpa organisationer som köper in IT-produkter att göra mer hållbara produktval har TCO Development, organisationen bakom hållbarhetscertifieringen TCO Certified, utvecklat sin webblösning Product Finder till att inkludera hållbarhetsdata för certifierade produkter.

IT-produkter är viktiga i de flesta organisationer, men de kopplas till både sociala och miljömässiga risker. Allt fler organisationer ser hållbarhet som en strategisk del i arbetet och inköpare efterlyser mer och bättre hållbarhetsdata för de produkter de köper.

De nya funktionerna i Product Finder gör det möjligt för inköpare att få tillgång till detaljerad information om IT-produkter som är certifierade enligt TCO Certified, som  andelen återvunnen plast, produktens vikt, energiförbrukning och battericykler. Det är också möjligt att räkna på koldioxidutsläpp och energikostnader i användarfasen. Användare av Product Finder kan sedan exportera data och använda i egna kalkyler, i rapportering och kommunikation.

”Att kunna mäta påverkan av de produkter din organisation köper och använder är avgörande i hållbar upphandling. De nya funktionerna i Product Finder erbjuder inköpare ett sätt att göra just det”, säger Clare Hobby, Global Purchaser Engagement Director hos TCO Development.

När en produkt certifieras enligt kraven och det oberoende verifieringssystemet i TCO Certified skapas tillförlitlig och användbar data. Genom Product Finder blir data sedan tillgänglig för inköpare och kan användas för att ta inköpsbeslut, samt i kommunikation och hållbarhetsrapportering.

”Fakta och mätningar är inköpsorganisationens nycklar till att driva hållbarhetsarbetet framåt. Att förlita sig på obekräftade uppgifter om produkten innebär risker för greenwash.  Som ett tillägg till den oberoende verifieringen i TCO Certified erbjuder funktionerna i nya Product Finder mätbar data till inköpare som vill prata om hur IT-produkterna de använder påverkar miljön”, fortsätter Clare Hobby.

Fler än 3 500 produkter är i nuläget  certifierade enligt TCO Certified. Product Finder hjälper inköpare att göra mer hållbara val av IT-produkter.

”Genom att ställa krav på TCO Certified när du köper IT-produkter ger du IT-industrin ett incitament att arbeta på ett mer hållbart sätt”, avslutar Clare Hobby.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>