Auto Draft
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Hållbarare molnlösningar med Oracles nya Datacenter i Sverige

Hållbarare molnlösningar med Oracles nya Datacenter i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Under hösten 2021 så öppnar vi på Oracle upp vårt första egna datacenter i Sverige.

Auto Draft

Pelle Ewald, Sverigechef för Oracle

Frågan om hållbarhet är central i vår planering och var en av grundkriterierna för när Oracle valde att lokalisera sin lösning till ett befintligt datacenter i Sverige.

Oracles egen tillverkade hårdvara är en viktig del av vår strategi för att möta både vår och våra kunders satta hålbarhetsmål.

Klimat och miljöpåverkan är en ytterst central fråga som genomsyrar vardagen för alla oss som arbetar på Oracle. Därför är detta hållbarhetsarbete något som vi kontinuerligt utvecklar samt en naturlig del av vår planering och i driften av våra datacenter. Inte minst gällande vårt nya svenska datacenter som vi planerar att officiellt öppna under hösten 2021 där vi implementerat följande verktyg och åtgärder för en mer hållbar drift.

  •         Vår hårdvara är redan från ritbordet designad för att vara energieffektiv, enkel att reparera och serva för att sedan i slutet av dess livslängd återanvändas i delar och slutligen återvinnas. Vi nyttjar sedan mjukvara som är designad för att tillsammans med Oracles hårdvara använda hårdvaruresurser på ett så energieffektivt sätt som möjligt för att på så vis ingå i ett långsiktigt samt ständigt pågående arbete för att minska den negativa inverkan på miljön.
  •      99,6% av den hårdvara som vi på Oracle producerar och som vi säljer till våra kunder, inklusive den hårdvara vi själva använder i våra moln-datacenter, återvinns eller återanvänds.
  •     Konsolidering av våra kunders datacenter till moln-datacenter medför stora besparingar inte bara mätt i energi utan även i logistiktransporter som i reservdelshantering och återvinning.
  • Vi mäter Energiförbrukning PUE ’Power Usage Efficency’ dvs nyttjandegrad, smart kyla och energistyrnings-system. Målet är 100% förnyelsebar energi globalt 2025. Återanvändning och återvinning. Allt från själva byggnaden till hårdvaran. I Europa så har vi redan nu uppnått 100% förnyelsebarenergi i våra datacenter.
  • Oracle driver, och deltar i flera industriinitiativ för att påskynda en omställning till en hållbar IT industri. Till exempel gällande strikt efterlevnad av Oracles ’dataprivacy och data security practices’ vid återvinning och återanvändning av hårdvara.
  • En viktig komponent i en fungerande och hållbar molnmodell är att frikoppla de fysiska komponenterna från tjänsten som levereras så att resursutnyttjandet i molndatacentret kan vara maximalt optimerat i alla lägen.
  • Oracle granskar även sina underleverantörer i enighet med Responsible Business Alliance (RBA) Code of Conduct. För att följa upp sophantering vattenanvändning och CO2 utsläpp och hantering av miljöfarliga ämnen.

Såklart är vi öppna för fler effektiva energibesparande idéer och hållbara lösningar så att vi kan drifta våra kunders data på bästa möjliga sätt även ur ett miljöperspektiv i våra datacenters. Och det oavsett var våra kunder är belägna eller hur våra kunders behov ser ut.

Pelle Ewald, Sverigechef för Oracle

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>