AR Packaging driver hållbar innovation och satsar torrformade fiberförpackningar
Hem TEKNIK AR Packaging driver hållbar innovation och satsar torrformade fiberförpackningar

AR Packaging driver hållbar innovation och satsar torrformade fiberförpackningar

Publicerat av: Redaktionen

AR Packaging driver hållbar innovation och satsar torrformade fiberförpackningar

AR Packaging siktar på att bli först på marknaden med kommersiellt hållbara, plastfria tråg och bestick för livsmedels-, take-away- och food service sektorn. Bolaget vill bidra till innovativ processutveckling av helt fiberbaserade lösningar och har därför gått med i PulPac’s teknikpool.

AR Packaging är en ledande förpackningsleverantör i en rad branscher och är starkt engagerade i banbrytande utveckling av nya hållbara förpackningslösningar. Det finns en tydlig trend på marknaden att gå ifrån plastbaserade förpackningar utan att ge avkall på användarvänlighet och produktsäkerhet. AR Packaging går i täten för denna utveckling och siktar på att bli först på marknaden med torrformade fibertråg och bestick. I linje med denna strategi har bolaget gått med i PulPac’s teknikpool och får därmed unik tillgång till optimerade processer för att kommersialisera helt fiberbaserade och förnybara engångsprodukter.

Torrformad fiber, som uppfanns av PulPac 2016, är idag skyddat med 38 patent och patentansökningar som kan täcka mer än 50 länder. Tekniken, som torrformar cellulosa till hårda förpackningar och engångsprodukter, är unik och skiljer sig från de traditionella metoderna för formning av cellulosa. Den torra tillverkningsprocessen gör det möjligt att ersätta engångsplast till ett lägre pris än vad som tidigare varit möjligt.

”Vi har stor erfarenhet av att lansera nya innovationer på marknaden genom framgångsrikt samarbete med mycket innovativa samarbetspartners som är experter inom sitt område. Att vara medlem i PulPac’s teknikpool visar vårt engagemang för att aktivt bidra till utveckling och industrialisering av hållbara torrformade fiberprodukter, säger Ralf Mack, Group Innovation Director på AR Packaging. ”Vår materialkompetens, tillverkningsexpertis och marknadsnärvaro i kombination med PulPacs teknik gör det möjligt för varumärkesägare och agila ”first movers” att ta ett stort språng framåt när det gäller att ersätta plastförpackningar och produkter på ett fullt hållbart och effektivt sätt.”

”Vi har placerat all immaterialrätt i en teknikpool i syfte att minska den globala användningen av engångsplast. Vi är glada över att ha AR Packaging som licenstagare och över deras åtagande att industrialisera torrformad fiber och bidra till vår teknikpool”, säger Linus Larsson, CEO PulPac. ”Medlemmar i teknikpoolen betalar en royalty på sålda varor för att finansiera den ständigt pågående utvecklingen av tekniken för torrformade fiberförpackningar. PulPac är bäst i världen på utveckling av torrformad fiber och vi utökar våra immateriella rättigheter hela tiden”, fortsätter Larsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>