BCG och SAP samarbetar för att göra företag hållbara
Hem SAP Boston Consulting Group och SAP samarbetar för att göra företag hållbara

Boston Consulting Group och SAP samarbetar för att göra företag hållbara

Publicerat av: Redaktionen

Konsultföretaget Boston Consulting Group (BCG) inleder ett nytt samarbete med SAP kring ett gemensamt erbjudandet inom klimatomställning.

Det kommer att göra det möjligt för företag att mäta affärsvärdet av sitt hållbarhetsarbete, sätta rätt klimatambitioner och skapa hanterbara hållbarhetsplaner.

Med det nya partnerskapet kan företag med teknikens hjälp ta itu med sitt klimatavtryck och hantera både de ökande kraven från investerare och allt strängare regler. Forskning från analytikerföretaget IDC visar att hållbarhet har blivit företagens högsta prioritet.

BCG och SAP samarbetar för att göra företag hållbara– Enligt en av IDC:s senaste undersökningar anser tre fjärdedelar av cheferna som är involverade i hållbarhetsarbetet på sina företag att faktorer som miljö, socialt ansvarstagande och styrning (ESG) är viktigt för företagets affärsvärde. BCG och SAP ligger båda i framkant med att erbjuda kunderna konkreta lösningar för hållbar omställning. Det nya samarbetet kommer ytterligare att hjälpa IT-köpare att använda tekniken strategiskt för att nå sina hållbarhetsmål, säger Björn Stengel, global hållbarhetsforskningsledare vid IDC.

Tre nyckelområden för omställning till ökad hållbarhet

SAP och BCG erbjuder marknadsledande lösningar inom tre områden som är viktiga för en framgångsrik transformation – strategi, förändring av affärsmodellen och teknisk innovation. Bland annat kommer företag att kunna:

  • Integrera ledande mätning av koldioxidspårning och intelligens i sin kärnverksamhet och strategiska beslutsfattande. Det sker genom en kombination av två marknadsledande lösningar i BCG:s CO2 AI och SAP Product Footprint Management.
  • Få hjälp med att uppnå noll slöseri i leveranskedjor genom lösningar som utvärderar möjligheten till cirkularitet i ett företags portfölj med hänsyn till hela leveranskedjan och produktportföljen. Det bygger på lösningarna BCG:s CIRCelligence och SAP Responsible Design and Production.
  • Använda en holistisk styr- och rapporteringslösning som stöds av SAP Sustainability Control Tower-lösningen och BCG:s Compliance Target Operating Model. Lösningarna hjälper till att säkerställa omställningen med fokus på affärsvärdet och att regler efterföljs.

– Hållbara företag skapar positiva effekter för framtida generationer men ingen organisation kan nå sina hållbarhetsmål på egen hand. Arbetet kräver samordning över hela värdekedjan och det är här SAP:s partnerskap med BCG spelar en nyckelroll. Att sammanföra BCG:s expertis, verktyg och tjänster med SAP:s teknologi ger företag den transparens, dataunderlag och strategiska vägledning de behöver, säger Christian Klein, CEO och medlem av SAP:s styrelse.

– Jag är övertygad om att en organisations miljöpåverkan snart kommer att vara lika viktig för intressenterna som ekonomiskt resultat. Tidiga initiativtagare inom hållbarhet har sett konkurrensfördelar på upp till 15 år och en marknadspremie på 10 procent. Nu ser vi en enorm möjlighet för företag runt om i världen. Partnerskapet med SAP gör att våra kunder kan transformera i en aldrig tidigare skådad takt, avslutar Christoph Schweizer, CEO på BCG.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>