Burger King visar skönheten i mögel
Hem FOOD Burger King visar skönheten i mögel

Burger King visar skönheten i mögel

Publicerat av: Redaktionen

Burger King överraskar med att visa bilder på en möglig Whopper – kampanjen ska visa skönheten i mat utan artificiella tillsatser.

Burger King lanserar en uppseendeväckande global kampanj som visar en Whopper-burgare omsluten av mögel. Istället för de klassiska bilderna med perfekta och aptitretande burgare så har Burger King låtit sin mest välkända burgare, Whoppern, mögla för att berätta att burgarkedjan nu tagit bort alla artificiella konserveringsmedel. Utöver Sverige har en majoritet europeiska länder och USA fasat ut artificiella tillsatser.Burger King visar skönheten i mögel

Burgarkedjan har även tagit bort artificiella färg- och smakämnen från de allra flesta produkterna på burgarmenyn och tillbehören.

Whoppern är fri från artificiella konserveringsmedel, färg- och smakämnen, och snart kommer hela Burger Kings meny i Sverige att endast ha äkta ingredienser. Det är någonting vi är enormt stolta över, säger Iwo Zakowski, General Manager för Burger King i Sverige.

Viktigt budskap bakom möglet

De slående bilderna i kampanjen visar att allt i Whoppern – från brödet till burgaren och den färskskurna löken, tomaterna och salladen – är omslutet av mögel. Kampanjen refererar till det antal dagar som har passerat sedan burgaren monterades och texten i bilden läser “Det fina med inga artificiella tillsatser”.

På Burger King tror vi att äkta mat smakar bättre. Därför arbetar vi hårt för att ta bort artificiella konserveringsmedel, färg- och smakämnen från all mat vi serverar världen över, säger Fernando Machado, Restaurant Brands International Global Chief Marketing Officer.

Kampanjen med de mögliga burgarna har skapats och utformats i Sverige och annonseras nu ut på bred front över hela världen.

Arbetet med att fasa ut artificiella konserveringsmedel, färg- och smakämnen från våra produkter har pågått under en lång tid och det är något vi är stolta över. Äkta burgare smakar bättre helt enkelt, säger Daniel Schröder, Marketing Director på Burger King Sverige.

Whoppern tillagas utan artificiella konserveringsmedel, färg- och smakämnen och har fortfarande samma goda och välbekanta smak. Den består även i fortsättningen av en grillad burgare, majonnäs och färska grönsaker i ett varmt bröd.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>