Så kan tillverkande företag bli mer innovativa och därmed mer konkurrenskraftiga
Hem TEKNIK Så kan nu tillverkande företag bli mer innovativa och därmed mer konkurrenskraftiga

Så kan nu tillverkande företag bli mer innovativa och därmed mer konkurrenskraftiga

Publicerat av: Redaktionen

Marknadsledande tillverkningsföretag kan säkerställa sin långsiktiga konkurrenskraft genom att bli bättre på innovation.

Hur det ska gå till presenteras i en ny avhandling i maskinteknik vid BTH, Blekinge Tekniska Högskola.

Företagen behöver balansera inkrementell innovation, det vill säga stegvis och successiv innovation, och radikal innovation för att bli framgångsrika. Många företag saknar dock ofta kompetens för att arbeta med utforskande arbetssätt som kan leda till radikal innovation, och framför allt förmågan att ta radikalt nya lovande koncept hela vägen till en intäktsgenererande fas.

Det är dessa företagsutmaningar Jenny Elfsberg tagit fasta på i sin avhandling inom ämnet maskinteknik. Hon föreslår flera sätt för företagen att tackla utmaningarna: Företagen kan börja med att stärka sin innovationsförmåga genom att definiera sitt eget innovationsramverk, etablera ett globalt nätverk av innovationscoacher, mäta sin innovationsförmåga och säkra att ett både-och-förhållningssätt genomsyrar hela organisationen, det vill säga att man utforskar nya möjligheter till affärer samtidigt som man vårdar de affärer som genererar lönsamhet idag.

Så kan tillverkande företag bli mer innovativa och därmed mer konkurrenskraftigaFöretagen kan också se till att utforskande arbetssätt och förmågor som möjliggör radikal innovation ses som viktig kärnkompetens. De kan systematisera sina arbetssätt för radikal innovation och använda verktyg för att både stärka möjligheterna för utforskande team att nå radikalt nya lösningar och göra det mer transparent och begripligt för övriga delar av organisationen så att lovande koncept har större chans att nå kunden.

Disputationen är öppen för allmänheten.

Dag: Fredagen den 16 juni
Tid
: Kl 09:30
Plats: Sal J1630, BTH, Campus Karlskrona eller via Zoom.
Avhandlingen finns tillgänglig här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>