Scorett lanserar andrahandskonceptet REUSE i ny flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm
Hem LIVSSTIL Scorett lanserar andrahandskonceptet REUSE i ny flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm

Scorett lanserar andrahandskonceptet REUSE i ny flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Andrahandskonceptet REUSE har sålt över förväntan på scorett.se.

Nu tar Scorettgruppen ett steg längre i att förena hållbarhet med mode och låter andrahandskollektionen ta plats i sin nya flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm.

Premiäröppningen av butiken kommer ske i slutet av oktober.

Scorett lanserar andrahandskonceptet REUSE i ny flaggskeppsbutik på Drottninggatan i StockholmScorettgruppens fysiska handel går en spännande höst till mötes, där man väljer att låta fler hållbara alternativ ta plats på skohyllorna. Det är nu cirka ett år sedan man lanserade andrahandskonceptet REUSE – Ett cirkulärt alternativ för den som vill handla kvalitetsskor av bra material och samtidigt göra ett hållbart val. Kollektionen består av tidigare använda skor som Scoretts skomakare putsat, impregnerat och lagat vid behov – så att de kan leva vidare längre.

Scorettgruppens hållbarhetsansvarige Sophie Arnesved kommenterar utvecklingen:

– REUSE är en succé. Vi har fått in många skor, sålt över förväntan och kunderna är mycket nöjda med sina köp.

Nu väljer Scorettgruppen att utöka REUSE-konceptet från att endast finnas tillgängligt via e-handeln till att entra fysisk butik. REUSE-kollektionen kommer att införlivas på en egen yta i den nya flaggskeppsbutiken på Drottninggatan i Stockholm.

– På Drottninggatan kommer det att bli en stående Shop in Shop-lösning för REUSE. Shoe Reuse-boxen där kunder kan lämna in skor de inte längre använder kommer att få en självklar plats bredvid, berättar Sophie.

Inlämning av skor i alla butiker

Samtliga av Scorettgruppens butikskoncept har numera en Shoe Reuse-box för inlämning av skor. Sophie Arnesved konstaterar att det finns ett påtagligt allmänintresse kring möjligheten att lämna in skor som man inte längre vill ha.

– Vi märker definitivt av att intresset för skoinlämning stadigt ökar. Tidigare har människor generellt sett inte funderat över att eller var de kan lämna in sina skor när de känner sig färdiga med dem, vilket har medfört att mängder av skor har hamnat i soporna i onödan. Här vill vi vara med och påverka till fördel åt en mer medveten konsumtion.

Händelseutvecklingen i siffror:

  • I december år 2018 lanserar Scorettgruppen REUSE för att erbjuda kunden ett andrahandssegment.
  • Under år 2019 introduceras Shoe Reuse-boxar för inlämning av skor i samtliga av kedjans fysiska butiksenheter, innefattande koncepten; Scorett, Håkanssons, Wallenbergs, Sneakers Corner och Scorett Outlet. Detta representerar drygt 100 stycken kedjeägda butiksenheter.
  • Shoe Reuse har medfört att kunderna hittills har lämnat in över 1 ton par skor. Majoriteten av skorna går till materialbiståndsorganisationen Human Bridge, och utvalda par rustats upp av Scorettgruppens egen skomakare för att säljas via andrahandskonceptet REUSE. De par som har varit oanvändbara går till energiåtervinning.
  • I slutet av oktober 2019 lanserar Scorettgruppen försäljning av REUSE-skor i fysisk butik, vilket får ta plats i kedjans nya flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm. Förhoppningar finns att lansera konceptet i fler butiker, och bygga fler REUSE-Shop in Shops i framtiden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>