Hem TEKNIK AFRY ansluter sig till Science Based Targets-initiativet

AFRY ansluter sig till Science Based Targets-initiativet

Publicerat av: Redaktionen

Som en del i arbetet att accelerera övergången till ett mer hållbart samhälle, ansluter sig AFRY nu till Science Based Targets-initiativet (SBTi). Syftet är att öka ambitionsnivån för att tackla den globala klimatkrisen och göra AFRY till ett klimatneutralt företag.AFRY ansluter sig till Science Based Targets-initiativet

Klimatkrisens omfattning är nu mer påtaglig än någonsin, vilket har väckt krav på mer ambitiösa mål och kraftfulla åtgärder. Som en del i detta har AFRY nu undertecknat Business Ambition för 1,5°C – den högsta ambitionsnivån inom Science Based Targets-initiativet. För att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C och upprätthålla Parisavtalet är det avgörande att målen baseras på vetenskap.

– Att sätta utsläppsmål i linje med vetenskapliga rön är affärskritiskt för AFRY. Eftersom vi har experter runt om i världen som arbetar med hållbara lösningar är det också viktigt att vi agerar i enlighet med våra egna rekommendationer och ser till att begränsa vår egen klimatpåverkan och fortsätta resan mot netto noll, säger Marie Trogstam, hållbarhetschef på AFRY.

Att sätta mål genom Science Based Targets-initiativet förser företag med viktig vägledning för hur de ska minska sina utsläpp i den takt och omfattning som vetenskapen visar är nödvändigt. Inom två år ska målen granskas och valideras av kontrollorganet bakom initiativet.

Under 2021 kommer AFRY att börja skissera planer över hur man ska bli ett klimatneutralt företag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>