Hem TEKNIK Azelios TES.POD tilldelas utmärkelse för sin hållbara teknologi av Solar Impulse Foundation

Azelios TES.POD tilldelas utmärkelse för sin hållbara teknologi av Solar Impulse Foundation

Publicerat av: Redaktionen

Azelios energilagringssystem, TES.POD, har tilldelats utmärkelsen Solar Impulse Efficient Solution. Solar Impulse Foundation syftar till att identifiera 1000 lösningar globalt, som har kapacitet att bromsa klimatförändringarna. Urvalsprocessen innefattar både ekonomiska och miljömässiga bedömningar från oberoende experter. Utmärkelsen tilldelas endast produkter som har nått en hög teknisk mognadsgrad.

Utmärkelsen, som initierades av Solar Impulse Foundation (grundat 2004), delas ut till ekonomiskt genomförbara hållbara teknologilösningar, med potential att förbättra både miljön och livskvaliteten. Erkännandet är en bekräftelse på Azelios energilagringssystem TES.POD’s miljömässiga och finansiella lönsamhet och stärker ytterligare bolagets pågående kommersialisering.

Azelio har installationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Lagringssystemet TES.POD’s unika design möjliggör lagring av energi med produktion av hållbar el dygnet runt, till en lägre kostnad och med betydligt mindre miljöpåverkan än litiumjonbatterier. Azelios TES.POD erbjuder ett tillförlitligt system för kunder som behöver en kostnadseffektiv och förnybar baskraft. Azelio har tecknat avsiktsförklaringar om 426MW/5,4GWh och har nyligen vunnit sin första kommersiella order, vilket säkerställer att bolaget är på god väg i sin globala kommersialisering med start av serieproduktion under Q3 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>