Berghs levererar 170 kreativa hjärnor till MEDS
Hem STUDIER Berghs levererar 170 kreativa hjärnor till MEDS

Berghs levererar 170 kreativa hjärnor till MEDS

Publicerat av: Redaktionen

Med e-handelns fortsatt kraftiga tillväxt ökar kraven på hållbara perspektiv i branschen, inte minst från konsumenterna.

I årets upplaga av Explore Sustainability utforskar Berghs heltidsstudenter en mer hållbar och jämställd e-handel genom att se hur nätapoteket MEDS kan göra sina kunder nöjda och skapa gynnsamma affärer, samtidigt som de bidrar till att lösa en viktig samhällsutmaning.

Briefen med utmaningarna presenteras idag, 3/12, och 24 kreativa lösningar presenteras onsdagen den 22:a december.

Hållbar utveckling är ett måste i alla delar av dagens samhälle. På Berghs tror vi att fler varumärken aktivt kan spela en roll i denna utveckling utifrån tre perspektiv: Bidra till samhällsnytta, skapa kundnytta och samtidigt generera vinst. Det handlar både om vad de gör och hur de organiserar sitt arbete.

Det här är utgångspunkten för kursen ”Explore Sustainability”, som alla våra heltidsstudenter deltar i. Det är snart tio år sedan vi lanserade denna samlästa kurs som ger studenterna förståelse och verktyg för att kunna bidra till den förändring som kommer dominera näringslivets agenda en lång tid framöver.

I år deltar 170 Berghsstudenter från programmen Strategisk kommunikation, Digital Design & Strategy, PR, Growth Marketing, Produktionsledning, Art Director/Copywriter samt Communication Design. De kommer att arbeta tillsammans i team om 7-8 personer, under tre veckor. Startskottet går idag, fredag 3/12, och den 22 december presenteras 24 kreativa lösningar.

Kursen sker alltid i samarbete med en organisation, myndighet eller företag, så att studenterna får arbeta under så realistiska förutsättningar som möjligt. I år är det nätapoteket MEDS som är samarbetspartner. Studenternas uppdrag blir alltså att lösa uppgiften hur MEDS kommunikativt kan göra skillnad och bidra till mer hållbar e-handel och samtidigt driva sin affär.

Berghs levererar 170 kreativa hjärnor till MEDS“Med tanke på den kraftiga ökningen inom e-handel de senaste åren, och inte minst förra året, tycker vi att det är mycket spännande att utforska årets tema “hållbar e-handel”. Vi kom snabbt fram till att en bransch där det händer mycket är apotek. Inom de ramarna kändes då MEDS som ett naturligt val av kund att bjuda in som samarbetspartner.” säger Paula Ponzer, programansvarig Berghs Digital Design Strategy & Growth Marketing

MEDS är ett online-apotek som grundades 2018 av entreprenörerna Joanna Elmes, Björn Thorngren och Adham Shawwaf. Grundarna poängterar hållbar e-handel som en viktig del i utvecklingen:

”Det ska bli väldigt spännande att se vilka kreativa kommunikationslösningar Berghs-studenterna kommer att ta fram.” säger Carl Jansson, CMO Meds Apotek. “Vi älskar utmaningar och att testa nya saker, därför känns det som en otrolig lyx att tillgång till 170 kreativa hjärnor som ger sig på hur vi som bolag ska utvecklas.”

Som alltid i Explore Sustainability-kursen kopplas arbetet till FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. I år är det globala målet nr 9 Hållbar industri, innovationer och infrastruktur tillsammans med mål 5: Jämställdhet och alla kvinnors och flickors egenmakt som studenterna ska ta med sig i sitt tänkande.

“För Berghs del är Explore Sustainability en hörnpelare i vårt ökande arbete med “positive impact”, alltså hur varumärken kan bidra till ett mer hållbart samhälle. Detta är något vi själva lägger allt mer fokus på, bland annat genom att ta in perspektiv som mångfald och inkludering i allt vi gör. Till exempel vilka företag och projekt vi samarbetar kring, och hur vi försöker förändra och förbättra våra antagningsprocesser” säger Camilla Wallander, VD Berghs.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>