Ökad tillgänglighet för elbilsägare vid hotell i Dalarna
Hem ENERGI Ökad tillgänglighet nu för elbilsägare vid hotell i Dalarna

Ökad tillgänglighet nu för elbilsägare vid hotell i Dalarna

Publicerat av: Redaktionen

Nu blir det enklare för elbilsägare att resa till Dalarna.

Fem hotell i Tällberg och Leksand har nämligen utrustats med ett antal snabbladdare för elbilar.

Svensk Fordonsladdning levererar och installerar laddstationerna.

Ökad tillgänglighet för elbilsägare vid hotell i Dalarna

Kenneth Nilsson, Svensk Fordonsladdning och Thomas Lindberg, Elektroskandia.

Bakom satsningen ligger Elhandelsbolaget Dalakraft och Staffan Malmqvist, koncernchef för de fem hotellen First Hotel Gyllene Hornet, First Hotel Klockargården och Villa Långbers i Tällberg samt Korstäppans Herrgård och Masesgården i Leksand.

– Vi vill öka tillgängligheten och ta ansvar för att det ska vara möjligt för elbilsägare att resa till Dalarna. Därför har vi nu låtit installera laddstolpar vid våra hotell, säger Staffan Malmqvist.

Helhetslösningar
Installationen uförs av Svensk Fordonsladdning, en ledande leverantör av helhetslösningar inom elbilsladdning.

– Vi tar hand om totalentreprenaden, från införsäljning och projektering till markarbeten, installation och fram till färdig lösning. Vi har även drift- och underhållsorganisation som upprätthåller driften på laddarna även efter utförd installation. Det är mycket stor efterfrågan på elbilsladdning och idag har vi pågående projekt över hela landet över hela landet. För att nämna ett så fick vi i dagarna klart med ett nytt uppdrag från ABB som innebär att vi under nästa år kommer att bygga 12 nya laddplatser för elbussar vid en bussdepå i Uppsala. Vi ser det som ett kvitto på att vi har kundernas förtroende att axla riktigt stora projekt inom DC-laddning, berättar Kenneth Nilsson, försäljnings- och marknadschef på Svensk Fordonsladdning AB.

Hög kompetens inom elbilsladdning
Projektet med hotellen i Dalarna började med att Svensk Fordonsladdning tillsammans med energibolaget Dalakraft besökte kunden för att informera kring olika laddlösningar.

– Med utgångspunkt från deras krav gjorde vi en behovsanalys och jag kontaktade sen Elektroskandia för att se leveranstider och lagerstatus på de laddarna vi bestämt oss för att bygga med. Vi har valt att samarbeta med Elektroskandia som leverantör av flera anledningar. De erbjuder ett brett sortiment inom elbilsladdning och har hög kompetens på området. Sen har vi också ett bra samarbete med deras kontaktpersoner och de har en smidig och lättnavigerad hemsida som gör det enkelt att beställa, såväl elbilsladdare som den övriga materiel som krävs till installationerna, säger Kenneth Nilsson.

26 laddpunkter
Totalt ville man ha 26 laddpunkter fördelat på de fem hotellen.

– Lösningen vi föreslog var att installera laddstationer av modellen EVlink parking från Schneider Electric. Det är en markmonterad laddstation på 2×22 kW med dubbla uttag, säger Thomas Lindberg, utesäljare på Elektroskandia.

– Vi tog fram ett projekteringsförslag och offert, som kunden godkände och vi påbörjade arbetet nu under hösten. Allt kring projektet har gått som planerat och vår målsättning är att alla de 13 laddstationerna ska vara driftsatta och klara innan julfirandet startar på dessa fina hotell, avslutar Kenneth Nilsson.

Laddstationerna har en betalningslösning från Dalakraft integrerad och elbilsägarna betalar enkelt för den el de förbrukar via en app i mobilen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>