Hem INFRASTRUKTUR Conrad Elektronik hjälper dig att digitalisera arbetsplatsen

Conrad Elektronik hjälper dig att digitalisera arbetsplatsen

Publicerat av: Redaktionen

Conrad Elektronik hjälper dig att digitalisera arbetsplatsen 3

Med ca 180 000 i sortimentet erbjuder Conrad Elektronik sina företagskunder en bred och specialiserad produktportfölj för den digitala arbetsplatsen. I sortimentet ingår många produkter från premiumvarumärken som AVM, Canon, HP, Dell, Gigaset, WD, Cherry, Digitus, Logitech, FLUKE Network, IDEAL NETWORKS och Samsung samt produkter från våra egna exklusiva varumärken som Renkforce och VOLTCRAFT.

Under tredje kvartalet fokuserar Conrad Elektronik på området digitalisering av arbetsplatsen och på att utöka sin professionella sourcing-plattform. Produktsortimentet innehåller ca 180 000 artiklar, vilket gör att företag redan i dag kan hitta högkvalitativa lösningar från internationellt erkända tillverkare här.

Digitaliseringen av arbetsplatsen är en utmaning för alla företag, myndigheter, institutioner och skolor – oberoende av bransch och verksamhetens storlek. Oavsett om det gäller informations- och kommunikationsteknik, datorer och tillbehör, mobila enheter, molnbaserade och enhetsoberoende lösningar eller test- och mätteknik, så är behovet av digitala verktyg och arbetsutrustning mångsidigt och genomgripande. Conrad fokuserar därför inte på specifika branscher utan på typen av arbetsplats: allt från fast installerade lösningar för skrivbordet på kontoret, över mobila lösningar för medarbetare som i arbetet besöker kunder, smarta kommunikations- och presentationsverktyg för mötes- och konferensrum, men också den grundläggande IT-infrastrukturen, som behöver moderniseras, bytas ut eller nyanskaffas för att uppfylla kraven på den moderna arbetsplatsen.

”Inte minst i samband med nedstängningen på grund av Covid-19 blev många företag tvungna att med kort varsel, men ändå hållbart, hitta digitala lösningar för sin dagliga verksamhet – oavsett om det gäller tillgång till företagsservrar från bärbara datorer på medarbetarnas hemmakontor, mobil teknik för att möjliggöra arbete på distans och på resande fot eller att ordna tillgång till telefonkonferenser och virtuella möten“, säger Ralf Bühler, försäljningschef för företagsområdet på Conrad Electronic. ”Behovet av lösningar inom områdena datorer, kommunikation och kontor ökar därför ständigt. På grund av de stora förändringarna samhället genomgått under de senaste månaderna har denna trend intensifierats ytterligare. Myndigheter behöver kunna erbjuda digitala lösningar för att minska behov av besök från allmänheten. Privatlivet och arbetslivet smälter samman. Den digitala omställningen går verkligen snabbt – och vi vill med Your Sourcing Platform vara en stark partner för våra företagskunder på denna resa.“

Med IoT-plattformen Conrad Connect och med expertis inom området byggteknik stöder Conrad också företag, myndigheter och skolor när det gäller uppbyggnad, övervakning och hantering av den digitala infrastrukturen. ”Vi tänker inte bara på enskilda komponenter – vi tänker på kompletta lösningar”, säger Bühler.

Inom utbildningsområdet har behovet av distansundervisning ökat kraftigt under den senaste tiden, vilket medför nya utmaningar för skolor, lärare, elever och studenter. Conrad erbjuder ett brett utbud av produkter som du kan använda i din undervisning. Oavsett om det handlar om robotik, programmering eller praktiska tekniklektioner så hittar du allt du behöver för dina lektioner hos oss. Som utbildningsintuition har du en fast rabatt hos oss.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>