Ramundberget skapar fjällens största laddplats med ChargeNodes revolutionerande laddteknik för elbilar.
Hem INFRASTRUKTUR Ramundberget skapar fjällens största laddplats med ChargeNodes revolutionerande laddteknik för elbilar

Ramundberget skapar fjällens största laddplats med ChargeNodes revolutionerande laddteknik för elbilar

Publicerat av: Redaktionen
Ramundberget skapar fjällens största laddplats med ChargeNodes revolutionerande laddteknik för elbilar.

Genom centraliserad laddteknik kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats.

En av Sveriges mest populära fjälldestinationer, Ramundberget i Funäsfjällen, storsatsar på elbilsladdning till sina gäster med hjälp av laddteknik från ChargeNode.

”Att tillmötesgå våra gästers behov, samtidigt som vi fortsätter att driva Ramundbergets långsiktiga hållbarhetsarbete, har varit de största drivkrafterna för oss att investera i laddinfrastrukturen, konstaterar Philip Flacké – ägare och VD på Ramundberget, i Funäsfjällen. ”Efter noga övervägande valde vi ChargeNode och vi skapar därmed den största enskilda laddplatsen i svenska fjällen, totalt 46 ladduttag runt Fjällgårdstorget för våra besökande gäster.”

ChargeNode erbjuder en banbrytande laddteknik för storskalig elbilssladdning som innebär att flera bilar kan dela på en centraliserad laddinfrastruktur. Endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Lösningen eliminerar behovet av laddbox vid varje p-plats och genom smart styrning får alla bilar den laddning som de behöver.

”ChargeNode var det självklara valet. Deras smarta laddteknik gör att vi kan erbjuda fler laddplatser än vad vi från början tänkt oss. Vi befinner oss i en fjällmiljö med extrema temperatur- och väderomslag, där driftssäkerheten och att vi värnar om naturens resurser med hjälp av laddtekniken var avgörande för oss, fortsätter Philip Flacké.

Ramundberget har valt en balklösning från ChargeNode som innebär att uttag placeras i ett räcke längs med p-platserna, detta minimerar markarbete och underlättar framtida underhåll. Systemet kan enkelt skalas till hundratals laddplatser. ChargeNode levererar en helhetslösning där installation, drift, support och en molnbaserad betallösning ingår.

”Vi är otroligt stolta över det förtroende vi fått av Ramundberget med att installera svenska fjällens största laddplats”, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

”En elbil behöver sällan mer än 2-3h laddning, men står ofta parkerad mycket längre. Ramundberget är ett perfekt exempel på detta. Att då sätta laddstolpe vid varje p-plats ger dålig nyttjandegrad eftersom laddplatsen då blockeras för andra elbilister. Med ChargeNodes laddteknik får Ramundberget istället ett laddsystem med smart delning och fler ladduttag så att fler kan ladda,” avslutar Kristian Sandahl.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>