Därför bör du välja ekologiska tepåsar
Hem LIVSSTIL Därför bör du välja ekologiska tepåsar

Därför bör du välja ekologiska tepåsar

Publicerat av: Redaktionen

Därför bör du välja ekologiska tepåsar

Som konsument kan du göra många val för att stötta såväl människor som miljön. Ett av dem är att välja ekologiska tepåsar när du vill avnjuta en rykande het kopp te, på jobbet eller i hemmet. Låt oss därför berätta mer om varför det är så viktigt att välja ekologiska tepåsar.

Olika typer av ekologiska påsar

Det finns många olika typer av ekologiska tepåsar. Dels finns det påfyllningsbara tepåsar som är gjorda för att bli fyllda med löste. Dessa är många gånger tillverkade i hållbara material samtidigt som de är komposterbara.

Till skillnad från ovanstående påsar, som är avsedda för engångsbruk, finns det också robustare tepåsar som är tillverkade av ekologisk och GOTS-certifierad bomull samt andra liknande material. Även dessa är gjorda för att fyllas med ditt eget te, men de kan även tvättas och användas om och om igen. Något som är fördelaktigt för både miljö och plånbok!

Förutom påfyllningsbara och återanvändningsbara tepåsar, finns det såklart färdigförpackade påsar som också är ekologiska. I dessa kan såväl teet som påsen vara framtagna på ett hållbart och ekologiskt sätt.

Varför ska man välja ekologiskt te?

Nu när du har bättre koll på vilka olika typer av tepåsar som finns, tänkte vi berätta mer om varför det är så viktigt att välja produkter som är framtagna på ett hållbart och ekologiskt sätt.

Såväl teet som påsarna framställs många gånger i tredje världen, d.v.s. länder med utbredd fattigdom och stora ojämlikheter. Dels för att klimatet i många av dessa länder är bättre lämpade för teodling, men också för att kunna producera så billiga produkter som möjligt.

Detta i kombination med dåliga arbetsförhållanden och utbredd användning av bekämpningsmedel, resulterar i att såväl människor som miljön utarmas. Något som inte är hållbart i längden.

Genom att istället välja ekologiska och rättvisemärkta teer och tepåsar, kan du vara säker på att framställningen skett under bättre förhållanden. Förhållanden som varit gynnsamma mot såväl människor som miljön och resulterat i en bättre produkt för dig!

På de anläggningar och odlingar som tar fram ekologiska produkter har oftast arbetarna bättre arbetsvillkor. De får en marknadsmässig lön och slipper även komma i kontakt med farliga bekämpningsmedel och andra ämnen, vilket dels gynnar dem men också miljön. Det är också därför som du bör göra ett aktivt val och endast välja te och tepåsar som certifierats av tredje part.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>