DigiPlex erbjuder Microsoft Azure ExpressRoute i Norden
Hem TEKNIK DigiPlex erbjuder Microsoft Azure ExpressRoute i Norden

DigiPlex erbjuder Microsoft Azure ExpressRoute i Norden

Publicerat av: Redaktionen

DigiPlex, ledande i Norden inom innovativa, säkra och hållbara datacenter, meddelar att bolaget nu erbjuder Microsoft Azure ExpressRoute på den nordiska marknaden vilket ger nordiska och internationella kunder direkt och säker hybridmolnanslutning via DigiPlex datacenter Ulven i Oslo.

DigiPlex erbjuder Microsoft Azure ExpressRoute i NordenLanseringen av Azure ExpressRoute på datacentret Ulven skapar en privat digital supermotorväg som ger kunder en direktanslutning till Microsoft molntjänster, nästa generations anslutningar och snabbare prestanda, samt öppnar för fler åtkomstalternativ och möjligheter att implementera hybridmolnlösningar.

Anslutningen stärker DigiPlex position som en av den nordiska regionens datacenteroperatörer med flest anslutningar och det främsta alternativet för nordiska och internationella företag. Samarbetet följer lanseringen av DigiPlex Nordic Connect Platform vilken länkar DigiPlex största datacenter i Sverige, Norge och Danmark, och ökar de tillgängliga molnanslutningsalternativen ytterligare för bolagets kunder.

De DigiPlex kunder som använder privat anslutning kommer att kunna skapa snabbare och säkrare anslutningar med Azure ExpressRoute. Anslutning till Azure ExpressRoute erbjuder en rad fördelar för företag, bland annat mindre operationell risk, förbättrad prestanda, ökad flexibilitet och tillförlitlighet, samt förutsägbara svarstider.

– Vi är mycket glada över att erbjuda våra kunder direktanslutning till Microsoft Azure ExpressRoute, säger Gisle M. Eckhoff, VD för DigiPlex. Digital infrastruktur fortsätter att flytta från inhouse-lösningar till kombinationer av colocation och moln. För att fortsätta ligga i framkant i det digitala transformationsracet kräver nordiska och internationella företag allt oftare privata och säkra anslutningar till strategiska molnleverantörer som Microsoft för att säkerställa optimal prestanda och skalbarhet. På DigiPlex arbetar vi dedikerat för att leverera oöverträffad service, bäst anslutning och lösningar som möter förändrade krav och arbetssätt.

– Det är fantastiskt att utöka vårt nuvarande samarbete med DigiPlex för att addera nya anslutningsalternativ i Norden, säger Ross Ortega, Partner PM Manager, Microsoft Azure Networking på Microsoft Corp. Vi ser fram emot att hjälpa DigiPlex företagskunder att använda Microsoft Azure ExpressRoute för de verksamhetskritiska arbetsflöden som driftas i Azure.

DigiPlex är en ledande nordisk datacenterleverantör och är globalt erkänd för innovation, hög kvalitetsnivå och högsta branschpraxis. Alla DigiPlex datacenter drivs till 100% av förnybar energi, och bolagets mest avancerade datacenter är några av världens mest miljövänliga och energieffektiva.

DigiPlex designar, bygger och driver hållbara och säkra datacenter i Norden med siter i Oslo, Stockholm och Köpenhamn. DigiPlex är carrier neutrala och erbjuder tillgång till alla större Cloud och Network Service Providers. DigiPlex erbjuder best-in-class lösningar med högsta möjliga tillgänglighet, och är betrodda av både offentliga som privata kunder – inklusive säkerhetskänsliga organisationer som offentliga verksamheter och finansiella institutioner med affärskritiska applikationer. DigiPlex fem datacenter drivs uteslutande med 100% förnyelsebar och företaget har vunnit flera utmärkelser för sina många energieffektiva innovation och hållbarhetsinitiativ. www.digiplex.com

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>