H2M etablerar sig i Linköping
Hem HÅLLBAR UTVECKLING H2M etablerar sig i Linköping

H2M etablerar sig i Linköping

Publicerat av: Redaktionen

H2M etablerar sig i Linköping

H2M växer och etablerar sig till hösten 2020 i Linköping, genom att företaget vann en offentlig upphandling med Lejonfastigheter AB, ett kommunalt fastighetsbolag som äger och förvaltar idrottsarenor, bibliotek, teater, konserthus, simhall, räddningsstationer med flera offentliga byggnader.

Upphandlingen är en så kallad samverkansupphandling där kvalité och organisation är viktigast i valet av leverantör. Nu ska innehållet i avtalet utformas tillsammans mellan leverantören och fastighetsägaren där omfattning, frekvens och pris kommer diskuteras och bestämmas. För H2M är det första gången företaget deltar i en samverkansupphandling inom fastighetsdrift.

– Vi ser det här som framtidens upphandling, där kvalité och kunskap blir avgörande i ett första urval, där leverantören och kunden sedan kan jobba tillsammans för fastigheternas bästa. Det innebär också att kunden och vi kommer vara överens om vad som ska levereras och hur det ska gå till innan avtalet startar, berättar Paul Wan vd, för H2M.

En annan aspekt av samverkansavtal är att priset inte är det som direkt avgör upphandlingen utan den upphandlande parten formerar ett rampris och har en klausul för att kunna dra sig ur om det senare inte går att komma överens med vald leverantör om de övriga ramarna.

– Vi hoppas att den här formen av upphandling kommer slå igenom eftersom vi tror att det kan stärka kvalitén av den fastighetstekniska leveransen hos alla i branschen. Det innebär att man inte kan vinna en upphandling bara genom att krypa på priserna som idag utan du måste ha en tanke med din organisation och en förmåga att kunna leverera kvalité till ett bra pris, säger Paul och fortsätter, framtiden behöver välskötta fastigheter, både för trivseln och för miljön. Ska vi nå klimatmålen och få fart på ett cirkulärt tänkande så måste vi ha tekniker som har kunskap och tid att bry sig om fastigheten och dess teknik, avslutar Paul.

H2M levererar fastighetstekniska tjänster runt om i Mälardalen sedan 2003 och bland kunderna finns privata fastighetsbolag, förvaltare och offentlig sektor. Objekt som Täby centrum, Tyresö kommun samt depåer och stationer inom pendeltågsnätet är exempel som alla har H2M som partner.  Huvudkontoret finns i Stockholm med ett lokalkontor i Västerås och från hösten 2020 kommer H2M etablera sig i Linköping. Företaget har idag 185 medarbetare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>