För tionde året i rad utmärker sig MAX som branschbäst i hållbarhet
Hem FOOD För tionde året i rad utmärker sig MAX som branschbäst i hållbarhet

För tionde året i rad utmärker sig MAX som branschbäst i hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

För tionde året i rad utmärker sig MAX som branschbäst i hållbarhet

Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. I år hamnar MAX på plats 14 av totalt 381 varumärken som finns med på den svenska listan och blir därmed vinnare i sin kategori för tionde gången sedan SBI startade rankingen 2011.

-Vi är speciellt stolta över att konsumenterna uppskattar vårt långsiktiga hållbarhetsarbete och rankar oss som branschvinnare för tionde året i rad. Att MAX har ett så starkt anseende, trots att branschen Restauranger & Caféer rankas relativt lågt, visar att varumärken kan ta ledarskap i hållbar utveckling om man verkligen vill göra skillnad på riktigt. Det är det som MAX gör och har gjort genom alla år, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef MAX Burgers.

Rankingen visar hur varumärken uppfattas gällande hållbarhet. Definition av hållbarhet som används i undersökningen är de globala målen för hållbar utveckling; Sustainable Development Goals. I september 2019 utsåg FN:s klimatkonvention MAX, som enda svenska företag, till pristagare i UN Global Climate Action Award. MAX prisades för sitt mångåriga hållbarhetsarbete och för beslutet att bli klimatpositiv. I korthet innebär klimatpositiv att man tar bort mer klimatgaser än hela värdekedjan släpper ut samtidigt som man minskar sina utsläpp i linje med FN:s globala 1,5 gradersmål.

– När vi gjorde all mat på MAX klimatpositiv år 2018 visste vi att det skulle bli en utmaning att informera om vad klimatpositiv betyder, eftersom vi var först i världen. Jag är så glad att undersökningen visar att konsumenter i Sverige har förstått och uppskattar det vi gör. Det gör det lättare för fler företag att bli klimatpositiva och fler har redan blivit det, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på MAX Burgers.

Den totala studien omfattar 58 000 respondenter och 1400 varumärken. I Sverige har 21 640 respondenter intervjuats om 381 varumärken baserat på marknadsandelar inom sin bransch. Branschen Restauranger & Café landar på plats 23 av totalt 35 branscher. Restaurangen som placerar sig nästbäst inom Restauranger & Caféer hamnar på plats 70, att jämföras med MAX placering på 14:e plats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>