Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri vinnare av Matverk Stockholm 2019
Hem FOOD Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri vinnare av Matverk Stockholm 2019

Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri vinnare av Matverk Stockholm 2019

Publicerat av: Redaktionen

Väddö Gårdsmejeri med förädlarna Elin Edlund och Frida Lindqvist i spetsen stod till slut som vinnare i Matverk Stockholm 2019.

Den vinnande produkten är Burgarcheddar – en svensk, 100% ekologisk burgarcheddar utan utfyllnadskemikalier, onödiga tillsatser och med perfekta smältegenskaper.

Matverks båda jurygrupper med ordförandena Johannes Cullberg, Paradiset och Carola Magnusson, Carolas Eko prisade produkten för dess härliga smak och stora marknadspotential och kallar produkten ”ett eget litet paradis i plastostarnas inferno”.

Priserna delades ut under det heldagsevent som projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm anordnar i detta nu. Priserna delades ut av Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, och Sven-Erik Österberg, landshövdin

Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri vinnare av Matverk Stockholm 2019

Från vänster: Sven-Erik Österberg, Elin Edlund, Tina Nordström, Frida Lindqvist, Boel Godner. Foto: Fredrik Sederholm

g i Stockholms län samt juryordförandena Carola Magnusson och Johannes Cullberg. Modererade finalen av Matverk Stockholm 2019 gjorde tv-kocken Tina Nordström.

”Wow, fantastiskt kul att vinna det här priset med en produkt som ingår i en kategori med tidigare bara utländska alternativ. Nu är den nya generationens burgarcheddar här”, säger Elin Edlund, Väddö Gårdsmejeri.

Första pris: Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri

Förädlare: Elin Edlund och Frida Lindqvist, Väddö

Huvudråvara: KRAV-ekologisk mjölk

Juryns motivering: En ren och härlig produkt med smaker av skärgården. Väldigt tydligt marknadssegment, stor marknadspotential och väl genomarbetat koncept. Det här kommer att bli en storsäljare. Ett eget litet paradis i plastostarnas inferno.

Andra pris: Fårtackasalami från Tottie´s mat

Förädlare: Daniel Tottie, Norrtälje

Huvudråvara: Fårkött från Mattssons lamm

Juryns motivering: Juryn tackar för en produkt som löser importproblematiken och matsvinnet i ett slag. En ren smak av skärgårdstacka i kombination av Roslagsspäck ger en fulländad upplevelse i både smak och textur.

Tredje pris: Alkoholfri äppelsnaps med smak av Roslagen från Norrtelje Musteri

Förädlare: Katarina Holmberg, Norrtälje

Huvudråvara: Äpple och aronia från Norrtälje

Juryns motivering: Det här är en produkt som bränner till med en behaglig eftersmak. Med en ny förpackning kan det här bli den nya hälsosamma klassikern till våra högtider.

Bakom Matverk Stockholm står näringslivsprojektet MatLust vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Mer information om dagens tävlande och jurygrupper finns på www.matlust.eu/matverk.

Mer information om nationella Matverk finns på hemsidan www.matverk.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>