Auto Draft
Hem LIVSSTIL Greenfood investerar i ny jätteanläggning för livsmedel och logistik – ska förse norra Europa med hälsosam convenience-mat och växtbaserade livsmedel

Greenfood investerar i ny jätteanläggning för livsmedel och logistik – ska förse norra Europa med hälsosam convenience-mat och växtbaserade livsmedel

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för växtbaserat mat med frukt och grönt som bas ökar.

Auto Draft

David von Laskowski, VD och koncernchef för Greenfood Group.

För att tillgodose den stora efterfrågan, stärka kunderbjudandet och hantera planerad tillväxt har nu Greenfood och Skanska avtalat om utvecklingen av en ny superanläggning i Helsingborg.

När den nya byggnaden står färdig blir den 44 000 kvadratmeter stor och ett av norra Europas största center för hållbar och hälsosam livsmedelsinnovation, produktion och distribution.

Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hälsosam mat. Koncernen har växt kraftigt de senaste åren och upplever en fortsatt ökad efterfrågan när allt fler väljer en mer växtbaserad livsstil med grönt som bas.

För att befästa och stärka Greenfoods ledande position, och för att skapa ett ännu bättre kunderbjudande, etablerar nu koncernen en ny toppmodern livsmedelsanläggning i Helsingborg. Den nya anläggningen utvecklas, byggs och hyrs ut av Skanska och blir en av de största i sitt slag; den ska inrymma Greenfoods befintliga Helsingborgsbolag med inköpsverksamhet, produktutveckling, förädling, produktion, paketering, lager och distribution.

– Anläggningen är en av Greenfoods större investeringar hittills. Tillsammans med Skanska skapar vi ett ekosystem, ett specialanpassat, toppmodernt och miljöeffektivt livsmedels- och logistikcenter som gör att vi kan fortsätta växa i Europa, öka våra volymer och utveckla vårt sortiment, säger David von Laskowski, VD och koncernchef för Greenfood Group.

– Det här blir detstörsta logistikprojektet som Skanska utvecklat i Norden. Hela anläggningen är skräddarsydd utifrån Greenfoods önskemål. Den har utvecklats i ett nära samarbete där vi tillfört vår djupa kunskap om att bygga hållbara och innovativa lokaler. Vi är oerhört stolta att få vara en viktig del av Greenfoods framtidssatsning med detta projekt, säger Johan Hedve, uthyrningsansvarig Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.


Ett viktigt livsmedels- och logistikcenter som stärker kunderbjudandet
Det nya livsmedels- och logistikcentret beräknas stå klart 2023 och kommer att bli ett av norra Europas modernaste. Investeringen är ett stort steg in i framtiden och ska ytterligare stärka Greenfoods kunderbjudande på den europeiska marknaden. Genom större produktion- och lagerkapacitet, ökad automation och en effektivare och hållbarare logistikkedja ska Greenfood ännu bättre tillgodose kundernas behov och framtidssäkra kundupplevelsen.

– Genom att samla flera av våra olika verksamheter blir Greenfood Greenhouse ett modernt ekosystem för innovation, produktion och distribution av mat. Det skapar ett bredare och starkare kunderbjudande och en logistikkedja som möjliggör högre service, bättre flexibilitet och en effektivare och hållbarare varuförsörjning, David von Laskowski, VD och koncernchef för Greenfood Group.

Modern teknik och miljöeffektiv logistik ska minska klimatavtrycket
Redan från början har målet varit att skapa framtidens livsmedels- och logistikcenter med fokus på modern teknik och hållbarhet. Den nya anläggningen ska ligga i framkant inom energi- och miljöeffektivitet, bland annat genom effektiva kylsystem och modern värmeåtervinning, samt en solcellsanläggning som ska täcka delar av verksamhetens elbehov.

Även transporterna blir mer klimateffektiva. Välplanerade körningar och optimerad last gör att Greenfoods framtida leveranser kan köras med färre och mer välfyllda lastbilar. På så vis skapas en smidigare, grönare logistikkedja som minskar antalet lastbilar på vägarna – ett viktigt steg mot en mer transporteffektiv verksamhet och ett minskat klimatavtryck.

– Allt vi står för och allt vi erbjuder våra kunder är beroende av en välmående planet. Därför är det så viktigt för oss att vi fortsätter minska vårt klimatavtryck och göra hållbara investeringar. Den nya anläggningen är en väldigt viktig pusselbit för att skapa en hållbarare verksamhet, säger David von Laskowski.

Stor kunskap och expertis i Helsingborgs-regionen
Helsingborg är en strategiskt viktig plats för både Greenfood och för livsmedelsbranschen. Det är Nordens största hamn för frukt och grönt, ungefär 90 procent av allt frukt och grönt som äts i Sverige kommer via Helsingborg. Greenfood har dessutom varit verksam i regionen under en lång tid, det innebär att det finns en stor kunskap och branschexpertis som är avgörande för koncernens framgång och framtida tillväxt.

– Vi skapar den nya anläggningen för att bli en ännu bättre samarbetspartner och för att stärka vår marknadsposition. Vi vill också att detta ska bli en fantastisk ny arbetsplats för våra medarbetare i Helsingborg, i slutändan är det människorna inom Greenfood-koncernen som driver oss framåt genom att utveckla och driva verksamheten, säger David von Laskowski.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>