Hem EKONOMI Hållbarhet och Sverige i fokus – Länsförsäkringar lanserar nya fonder inom fondförsäkring

Hållbarhet och Sverige i fokus – Länsförsäkringar lanserar nya fonder inom fondförsäkring

Publicerat av: Redaktionen
Hållbarhet och Sverige i fokus – Länsförsäkringar lanserar nya fonder inom fondförsäkring 2

Pressbild: Jim Rotsman

Sju nya fonder lanseras i Länsförsäkringars fondförsäkringsutbud idag. Valfriheten för våra pensionskunder ökar ytterligare genom hållbarhetsinriktade fonder med smart energi, global påverkan och jämställdhet i fokus. Dessutom lanserar vi ytterligare svenska aktiefonder, säger Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv.

De nya hållbarhetsinriktade fonderna bidrar till Länsförsäkringars klimatsmarta vision och även ett viktigt område som jämställdhet.

– Våra kunder ska ha tillgång till ett utbud av fonder med olika inriktning och med god kvalitet både när det gäller utvecklingspotential och hållbarhetsnivå. Vi vill att kundernas pensionssparande ska bidra till en bra pension för individen,för samhället och planeten, säger Jim Rotsman.

Förutom fler hållbarhetsinriktade alternativ inom smart energi, global påverkan och jämställdhet utökas kategorin svenska aktier med tre nya fonder.

– Vi har redan idag flera starka fondalternativ i kategorin Sverigefonder men efter en översyn har vi kommit fram till att öka valfriheten ytterligare. De nya Sverigefonderna är Spiltan Aktiefond Stabil, SEB Hållbarhetsfond Sverige och Cliens Sverige Fokus, säger Jim Rotsman.

De nya fonderna med hållbar inriktning finns inom kategorierna globala aktier eller ny energi. Smart teknik inom sektorn ny energi inkluderar tillväxtområden som exempelvis energibesparing, nya alternativa energikällor och hållbara transporter.Global Impact eller Positive Change är begrepp som betyder att en fond har fokus på att investera i bolag som bidrar till sociala och/eller miljömässiga förändringar exempelvis utifrån FN:s globala mål för hållbar utveckling. Jämställdhet (Gender) innebär att investeringar görs i bolag som främjar jämställdhet i syfte att driva förändringar hos företag och skapa positiv samhällseffekt. Nya fonder inom dessa kategorier är RobecoSAM Smart Energy, Baillie Gifford Positive Change, Wellington Global Impact och RobecoSAM Global Gender Equality.

Nya fonder inom fondförsäkring Fondkategori
RobecoSAM Smart Energy Ny energi, hållbarhetsinriktad
Baillie Gifford WW Positive Change Globala aktier, tillväxtbolag, hållbarhetsinriktad
Wellington Global Impact Globala aktier, flexibel, hållbarhetsinriktad
RobecoSAM Global Gender Equality Globala aktier, hållbarhetsinriktad
Cliens Sverige Fokus Svenska aktier
Spiltan Aktiefond Stabil Svenska aktier
SEB Hållbarhetsfond Sverige Svenska aktier

Läs mer om Länsförsäkringars klimatsmarta vision.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>