HSB Mölndal inleder samarbete med ChargeNode
Hem TEKNIK HSB Mölndal valde att inleda ett samarbete med ChargeNode

HSB Mölndal valde att inleda ett samarbete med ChargeNode

Publicerat av: Redaktionen

Ökad efterfrågan av elbilsladdning och behovet av att hitta en skalbar laddlösning som kan byggas ut allt eftersom fler skaffar elbil, var två viktiga aspekter när HSB Mölndal valde att inleda ett samarbete med ChargeNode.

– Vi märker att laddbehovet ökar snabbt hos våra medlemmar och kunder.

ÖHSB Mölndal inleder samarbete med ChargeNodever 50 % av nybilsförsäljningen är nu laddbara bilar så det är bara en tidsfråga innan majoriteten kör elbil. Vi behöver därför kunna erbjuda en skalbar och kostnadseffektiv laddlösning till våra medlemmar och insåg tidigt att ChargeNodes innovativa laddteknik erbjuder just detta. Deras laddteknik beräknas dessutom ha 4 gånger längre livslängd gentemot vanliga laddboxar, vilket ger våra medlemmar lång avskrivningstid på investeringen, säger Lars-Gunnar Börve, affärsområdeschef teknik på HSB Mölndal.

ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att en centraliserad laddkälla fördelar ut laddning till många bilar. Endast ladduttag monteras vid varje parkeringsplats så att man slipper sätta laddboxar överallt. Med smart delningsteknik kan man hålla nere effektbehov och driftskostnad samtidigt som systemets mjukvara ser till att alla bilar får den laddning som de behöver.

– ChargeNodes laddteknik lämpar sig utmärkt för HSBs medlemmar och kunder som har stora parkeringar med många p-platser. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med HSB och att få välkomna fler HSB-medlemmar som kunder, säger Kristian Sandahl, vd och grundare av ChargeNode.

Om ChargeNode

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg. Bolaget erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till flera p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning, t.ex. på avresetid, så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning de önskar. Kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och andra resmål, varav några är ESS Hotell, Varberg Energi, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>