Huawei och Meltron samarbetar kring införande av ny digital strategi
Hem TEKNIK Huawei utvecklarkonferens – Huawei bygger ekosystem och lockar samarbetspartners

Huawei utvecklarkonferens – Huawei bygger ekosystem och lockar samarbetspartners

Publicerat av: Redaktionen

Huawei arrangerade utvecklarkonferensen Huawei Developer Conference (HDC) vid deras Songshan Lake-säte i Dongguan.

600 teknikexperter från Huawei träffade nästan 6000 utvecklare och samarbetspartners från hela världen för att prata om teknik och globala ekosystem under temat ”Rethink Possibilities”. Konferensen syftar till att utforska framtidens AI-baserade ekosystem, som ska ge en fulländad upplevelse för varje användare.

När Huawei fortfarande var ny på marknaden, sålde företaget tre miljoner mobiltelefoner. Åtta år senare har antalet ökat 68 gånger om. Under första kvartalet 2019 sålde Huawei 118 miljoner mobiltelefoner, vilket är 17,6 procent av den globala mobilmarknaden enligt IDC och därtill en ökning med 24 procent från föregående år. Men även surfplattor, datorer och bärbara enheter har bidragit till Huaweis snabba tillväxt. Idag finns företaget i över 170 länder och har 530 miljoner användare. Huaweis öppna plattform, Huawei HiAI, har mer än 2500 partners och över 140 miljoner IoT-enheter världen över stödjer HiLink-protokoll.Huawei och Meltron samarbetar kring införande av ny digital strategi

Huawei presenterade under konferensen det microkernel-baserade operativsystemet HarmonyOS och visade operativsystemets fördelar. Operativsystemet markerar en ny era av Internet of Everything och ger utvecklare effektiva verktyg som stöttar enkel utveckling av programvara till flera enheter.

– HarmonyOS kopplar samman allt och öppnar för en miljardmarknad. HarmonyOS är inte bara till för idag och i morgon, utan är en katalysator för all teknik i framtiden. Huawei är dedikerade till att förbättra sina tekniker, inklusive chip och OS, med mål att hjälpa kunder och utvecklare, säger Yu Chengdong, vd för Huaweis Consumer Business.

HarmonyOS är ett operativsystem med öppen källkod och med hjälp av Huawei Mobile Services (HMS) för globala utvecklare går det snabbt att komma åt HMS-ekosystemet för resursdelning.

HarmonyOS i framtiden

För att möta de nya kraven för ett operativsystem i en värld av Internet of Everything (IoE) använder HarmonyOS maskinvarufunktioner från terminaler och mjukvarubussar för att möjliggöra för applikationer att sömlöst samarbeta med perifera hårdvarufunktioner på tvärs över terminaler. Dessutom är HarmonyOS utrustad med ett integrerat utvecklingsverktyg (IDE) för utveckling av flera enheter. IDE gör det möjligt för utvecklare att implementera engångsutveckling för flera enheter, vilket möjliggör delning av ekosystem över hela enheten. Med hjälp av den deterministiska latensmotorn och högpresterande interprocesskommunikation (IPC) löser HarmonyOS utmaningen med otillräcklig systemprestanda. En microkernel-arkitektur och end-to-end kryptering används för att göra en terminalenhet mer tillförlitlig och säker.

EMUI10 möjliggör samarbete med flera enheter. Apputvecklare behöver inte tänka på hårdvarudiversifiering och komplexitet, utan behöver endast utveckla en applikation som kan köras på alla terminaler. Med EMUI10 får användaren ett fint användargränssnitt och en stabil, responsiv och interaktiv upplevelse.Huawei P30 Pro-användare över hela världen kommer att vara de första som testar EMUI10.

Huawei mobile services (HMS)

HMS är kärnan i Huaweis mobilapplikationstjänster. HMS kan hjälpa utvecklare att fokusera på innovation och implementering av en enda åtkomstpunkt och distribution till alla enhetstyper. På konferensen meddelade Huawei att det ska öppnas 14 typer av HMS Core-funktioner, 51 tjänster och 885 APIs för utvecklare från världen över. I dagsläget finns det över 43 000 applikationer kopplade till HMS Core.

I september kommer Huawei att lansera snabba applikationer globalt. De moderna, snabba app-standarderna kommer att vara öppna för utvecklare globalt och kommer ge en snabb, interaktiv click-to-run upplevelse. Redan nu erbjuds över 5000 tjänster i HUAWEI Ability Gallery på den kinesiska marknaden, och i december kommer HUAWEI Ability Gallery lanseras globalt.

Huawei har också lanserat tjänsten App Gallery Connect globalt, som hjälper utvecklare genom hela processen med kreativitet, utveckling, distribution, drift och analys. Dessutom har Huawei uppgraderat sitt ”Shining Star” -program genom att höja incitamenten från 1 miljard CNY till 1 miljard USD, och utvidga programmet från Kina till globala utvecklare. Huawei är dedikerade till att samarbeta med industriledande partners för att upprätta allianser inom innovation för att driva och stödja globala utvecklare.

Verktyg för att stödja utvecklare

För att hjälpa utvecklare att implementera kreativa system på Huaweis enheter kommer Huawei att bidra med mer stöd för utvecklare och erbjuda fler verktyg och plattformsfunktioner.

När det kommer till mobilchip, kommer Kirin-chippet att öppna upp för tre nya möjligheter:

  1. Genom att dela multimediekonvergensfunktionen kan plattformen hjälpa utvecklare av videoapplikationer att förverkliga sina kreativa idéer.
  2. Genom att dela den konvergerande medvetenhetskapaciteten blir plattformens appar tillräckligt smarta för att förstå användare.
  3. Genom att dela AI-datorkapaciteten, gör plattformen det möjligt att inkludera AI.

För att accelerera utvecklingen av andra enheter än smarta mobiltelefoner, lanserar Huawei HiLink, operativsystemet LiteOS och chip-paketet som omger enheten och molntjänsten, operativsystemet och chip-kitet. HiLink, LiteOS och chip-paketet hjälper till att lösa IoT-branschens utvecklingssvårigheter inom end-to-end. Den öppna HiLink-plattformen implementerar automatisk upptäckt av alla IoT-enheter, enkel anslutning, engångsåtkomst och multiterminal- och multilägesstyrning, vilket ger den ultimata upplevelsen av intelligent multi-enhet.

LiteOS är en bro mellan IoT-hårdvara och applikationer. Maple JS, det unika ramverket för enkel IoT-utvecklings- och programmering, utgår från samma driftprestanda som programmeringsspråket C.Detta gör det möjligt att snabbt utveckla appar. Kombinationen av HiSilicon-chips inklusive LiteOS, Gigahome och Honghu kommer att ge utvecklare underliggande teknikoptimering för enheternas intelligens.

På HDC visade Huawei också ett par andra innovativa tekniker, till exempel rymdberäkningsalgoritmer och AI-identifieringstekniker för att bygga Cyberverse-tjänster som integrerar virtuella och verkliga världar. 5G mmWave-kommunikationsteknologi, mmWave-geststyrningsteknologi och hjärtslagdetekteringsteknologi demonstrerades med den vikbara smarttelefon Mate X. Ett crowdsourcing-system användes för att samla in kartor för att uppnå inomhuspositionering och navigering på meternivå.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>