Schneider Electric är utsedda till en av världens mest inkluderande arbetsplatser av Universum
Hem STUDIER Schneider Electric är utsedda till en av världens mest inkluderande arbetsplatser av Universum

Schneider Electric är utsedda till en av världens mest inkluderande arbetsplatser av Universum

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric blev nyligen framröstat till en av världens mest inkluderande arbetsplatser i Universum’s Diversity & Inclusion Index, som baseras på svar från studenter inom handel, matematik och ingenjörsteknik världen över.

Detta är ett resultat av åtagandet från Schneider Electric att vara bland de mest jämställda företagen globalt, med fokus på mångfald och inkludering av anställda.

Mångfaldsarbetet hos Schneider Electric belystes i samband med tillkännagivandet av Universum’s Diversity & Inclusion Index (D&I Index). Det globala indexet rankade Schneider Electric som ett av de 50 främsta bolagen, där över 247 000 studenter från hela världen har fått lägga sin röst på de arbetsgivare som de upplever driver inkluderande arbetsplatser globalt.

Studenternas associationer avgör
Schneider Electric är utsedda till en av världens mest inkluderande arbetsplatser av UniversumDen initiala kravbilden för att bolag ska bli aktuella för D&I Index, är att bolaget i fråga är bland de mest attraktiva arbetsgivarna i sex av de tolv största globala ekonomierna i världen. Indexet beräknas därefter genom en mätning över vilka av dessa bolag som främst associeras med vitala attribut kopplat till jämställdhetsarbete, såsom engagemang för mångfald och inkludering samt upplevd respektfullhet.

– Allt fler studenter söker sig till arbetsgivare som värderar inkludering och mångfald högt, samt där det finns goda möjligheter att vara med och forma bolagets framtid. Inom Schneider Electric arbetar vi aktivt, varje dag, att förverkliga detta och är stolta över att det uppmärksammats genom Universums utmärkelse, säger Pernilla Bjurling, HR-direktör på Schneider Electric Sverige.

En i raden av utmärkelser
Under 2019 har Schneider Electric fått ta emot en rad prestigefulla utmärkelser. Under oktober månad placerade sig Schneider Electric till exempel även på topp 50 listan över Financial Times Diversity Leaders 2020. Rapporten bakom listan utvärderar organisationers arbete med att främja alla typer av mångfald, könsbalans, öppenhet gentemot alla former av sexuell läggning samt människor med funktionshinder. Syftet är att att belysa de organisationer som på bästa möjliga sätt återspeglar ett bredare och mer inkluderande samhälle.

Schneider Electric tog även förstaplatsen inom industrisektorn i Equileap’s Gender Equality Report, som uppmuntrar samt påskyndar framsteg för jämställdhet på arbetsplatser. Schneider Electric återfinns även, för andra året i rad, representerad i Bloomberg’s 2019 Gender-Equality Index, ett index som ger indikation på könsfördelning inom samtliga sektorer runt om i världen. Tidigare i år belönades Schneider Electric även med 2019 Catalyst Award för bolagets initiativ att hjälpa kvinnor att utvecklas i sin karriär.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>