Dalarna samarbetar över gränserna med Stockholm-Mälarregionen
Hem INFRASTRUKTUR Dalarna samarbetar över gränserna med Stockholm-Mälarregionen

Dalarna samarbetar över gränserna med Stockholm-Mälarregionen

Publicerat av: Redaktionen

Region Dalarna är ny associerad medlem i Mälardalsrådet, samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen.

Inom infrastrukturs- och kompetensförsörjningsområdet behövs en fördjupad samverkan över länsgränserna.

Dalarna har en tydlig koppling till kommunerna och regionerna i Stockholm, och nu är det klart att Region Dalarna välkomnas som ny associerad medlem i Mälardalsrådet.

Dalarna samarbetar över gränserna med Stockholm-Mälarregionen– Med ett medlemskap i Mälardalsrådet ökar samarbetsmöjligheterna för näringsliv, politik och akademi i storregionala utvecklingsfrågor. Det bidrar också till attraktivitet för de samverkande länen, då bättre utnyttjande av alla fyra trafikslagen leder till effektivitet. Arbetsmarknadsförstoring främjar också regional tillväxt, säger Birgitta Sacrédeus (KD), ansvarigt råd för regional utveckling.

– Region Dalarnas arbete i Mälardalsrådet kommer att öka attraktions- och utvecklingskraften för området inte minst för att vi är ett exporttungt län med stark besöksnäring, skogsbruk och industri, säger Birgitta Sacrédeus (KD).

Mälardalsrådet arbetar bland annat med infrastruktur-, innovation- och kompetensförsörjningsfrågor i Stockholm-Mälarregionen.

– Arbetsmarknadsregionerna förstoras. Fler människor bor i ett län och pendlar till jobb och studier i ett annat. Då behöver vi se bortom administrativa gränser och bli bättre på att samarbeta mellan kommuner och regioner, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Region Stockholm och ordförande Mälardalsrådet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>