SKF licensierar nu teknologi för återvinning av avfallsolja till Christof Global Impact
Hem TEKNIK SKF licensierar nu teknologi för återvinning av avfallsolja till Christof Global Impact

SKF licensierar nu teknologi för återvinning av avfallsolja till Christof Global Impact

Publicerat av: Redaktionen

SKF har undertecknat ett licensavtal som ger Christof Global Impact en exklusiv rättighet att kommersialisera SKFs teknologi för återvinning av avfallsolja (Multi-Feed Recovery Technology, MFRT).

MFRT var en del i SKFs förvärv av RecondOil år 2019 och anses inte vara en del av SKFs nuvarande eller framtida kärnverksamhet.

SKF bibehåller sitt fokus på att utveckla RecondOils teknik för dubbelseparation (DST) vilken används särskilt för industriella smörjmedel och oljor i antingen offline- eller onlinesystem.

SKF licensierar nu teknologi för återvinning av avfallsolja till Christof Global ImpactThomas Fröst, President, SKF Industrial Technologies, säger: “Det är fantastiskt att ha hittat en partner som har den kunskap och de ingångar till slutanvändaren som behövs för att maximera värdet av den här teknologin. Vi fortsätter att investera i utvecklingen av RecondOils DST-teknologi och vi ser redan betydande förbättringar avseende process och tillverkningseffektivitet i de fabriker där den har installerats.”

Oliver Christof, Vd och koncernchef på Christof Global Impact, säger:

“Vi uppskattar det förtroende som SKF, ett företag med värderingar baserat på erfarenhet, kvalitet och kunskap, har för CGIs kunskaper inom industrialisering, utveckling och genomförande för att utveckla teknologin för återvinning av avfallsolja.”

Aktiebolaget SKF

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>